Novak Đoković

I kralju US opena senzacionalno pala kruna: Popirin eliminisao Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 07:38
Novaku Đpkoviću ostalo je samo da stisne ruku Popirinu Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson
Novaku Đpkoviću ostalo je samo da stisne ruku Popirinu

Nova senzacija na US openu: Novak Đoković eliminisan je u trećem kolu od Australijanca Alekseja Popirina 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4) i tako će posle 2017. jednu sezonu zavšiti bez osvojenog Grend Slema.

Posle Karlosa Alkaraza i Đoković je završio učešće na US Openu, najranije od 2006. kada ga je u ovoj trećoj rundi izbacio Lejton Hjuit. Pao je srpski asa sa prestola na US openu, izgubio je mnogo bodova za ATP listu, a poslednji Grend Slem čeka novog šampiona.

Kako se to dogodilo? Novak je sem u trećem setu, kada je ličio na najboljeg na planeti, igrao toliko promenljivo da se prosto nudio Popirinu da napravi senzaciju i konačno savlada srpskog asa u četvrtom odmeravanju snaga.

Imao je Đoković 16 asova, ali i 14 duplih grešaka, imao je 40 vinera, ali i 49 neiznuđenih grešaka. Jeste se osvajač zlatne medalje iz Pariza mučio i u prva dva kola da pronađe servis, ali noćas se njegova igra, kojom pleni i razbija dve decenije jednostavno raspala. Nije Popirin igrao maestralno kao recimo Alkaraz u finalu Vimbldona, nego Novak nije uspevao da realizuje neke za njega baš obične situacije. 

 


 
Naredni rival Popirina biće Amerikanac Frensis Tijafo koji je savladao sunarodnika Bena Šeltona posle nešto više od četiri sata igre.