Novak Đoković

Đoković uz rekord preslišao Moldavca, Đere naredni rival u reprizi prošlogodišnjeg US opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.08.2024 07:38
Novak Đoković je ubeležio 78. pobedu na "Artur Eš" stadionu Tanjug/AP Photo/Matt Rourke
Novak Đoković je ubeležio 78. pobedu na "Artur Eš" stadionu

Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na US openu pobedivši Moldavca Radua Albota 3:0 (6:2, 6:2, 6:4). U drugom kolu ga očekuje Laslo Đere koji je u sjajnom meču 3:2 pobedio Jana Lenarda Štrufa.

Nije Đoković briljirao kao u finalu Olimpijskih igara, ali nijednog momenta nije dozvolio Moldavcu nadu u senzaciju. Dva brejka u prvom setu, pa tri u drugom, jedan u sedmom gemu trećeg bili su dovoljni za prolaz i istoriju. Jer, Novaku je ovo bila 78. pobeda terenu "Artur Eš" po čemu je postao rekorder.

"Nisam znao taj podatak, ovo je najveći i najglasniji stadion u našem sportu. Noćne sesije su sjajne, neverovatna energija, hvala svima koji su došli. Drago mi je zbog još jednog zanimljivog dostignuća", rekao je Đoković pošto je doznao ovaj podatak.

 

 

Laslo Đere je do duela sa Novakom stigao posle pobede nad Janom Lenardom Štrufom 3:2 (6:7, 6:1, 6:7, 6:4, 6:2). Posle dužeg vremena srpski teniser je igrao dobro, ali je i sam kriv što je na terenu proveo tri sata i 43 minuta jer je u oba izgubljena seta prokockao mnogo set lopti. U prvom dve (6:5, 7:6), u trećem setu čak sedam (od 6:2 do 7:6).

Drugi i peti set je Đere izdominirao, ali je četvrti bio skoro epski sa čak sedam brejkova. Laslo Đere i Novak Đoković će se treći put zvanično sastati na turnirima. Prošle godine na US openu duel je bio neverovatan jer je Đere poveo 2:0, a Đoković slavio 3:2.