Novak Đoković

Neću plakati i vikati da nisam imao sreće: Radu Albot zadovoljan što će deliti teren sa Đokovićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 12:31
Radu Albot, moldavski teniser, rival Novaka Đokovića u prvom kolu US Opena Guliver/AP Photo/Kevin Hagen
Radu Albot, moldavski teniser, rival Novaka Đokovića u prvom kolu US Opena

Radu Albot do jubilarnog 30. učešća na Grend slemovima došao je kao kvalifikant, ali ga žreb nije mazio, već mu je za rivala u prvom kolu dodelio ni manje ni više nego najboljeg tenisera sveta svih vremena - Novaka Đokovića.

Ne krije Moldavac da je poželeo da u noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu (oko 02.30) teren deli s nekim daleko lakšim rivalom, ali ne kuka što je uparen sa braniocem titule US Opena.

"Kada prođete kvalifikacije, nadate se lakšem žrebu a ne meču sa drugim nosiocem. Jedno je sigurno, neću plakati i vikati da nisam imao sreće. Radujem se ovom izazovu, želim da vidim kako mogu da odigram, pogotovo jer će biti pun stadion. Biće na svim televizorima sveta, već sam dobio puno poruka od kuće, svi žele da pobedim Novaka", iskren je Albot.

 

 

Predstavnik bivše sovjetske republike bio bi srećan i ako namuči rekordnog osvajača turnira "velike četvorke" (24).

"Znam da ću biti srećan ako budem dobro igrao. Naravno, da ću izaći na teren sa željom da pobedim, ali svi znamo ko je Novak Đoković. Znamo njegove rekorde. Znamo njegova dostignuća. Znamo njegovo samopouzdanje, pogotovo posle pobede na Olimpijadi. Zato ću gledati da se fokusiram na sebe i da igram dobro. Ako to postignem, biću srećan", otvoren je Novakov startni rival u njegovom napadu na peti šampionski trofej Otvorenog prvenstva SAD. 

Zanimljivo, njih dvojica osim što nikada nisu igrala mečeve nisu imali priliku ni da ikada odrade zajednički trening, iako je i Albot dugo u profesionalnom tenisu, u kom je najviše dobacio do 39. mesta na ATP listi. Inače, 138. reket sveta ima samo jednu titulu u karijeri, iako su mu 34 godine.