Novak Đoković

I dalje sam motivisan i takmičarski nastrojen: Novak Đoković posle olimpijskog zlata želi i titulu US Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 23:05
Novak Đoković, srpski teniser, osvajač 24 Grend slema želi novu titulu US Opena Guliver/AP Photo/Manu Fernandez, File
Novak Đoković, srpski teniser, osvajač 24 Grend slema želi novu titulu US Opena

Da su na njegovom mestu sigurno bi mnogi izgovorili "To je to od mene, hvala i doviđenja" posle osvajanja jedine preostale titule u impozantnoj karijeri, ali Novak Đoković i posle uzimanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2024 želi da igra, pobeđuje i osvaja turnire. Počev od US Opena (26. avgust - 8. septembar), gde najbolji teniser sveta svih vremena brani tron.

Šta ga to goni da ostaje i opstaje deo ATP tura i u 37. godini, posle obaranja svih važnijih rekorda u istoriji "belog sporta", pokušao je da objasni medijima u Njujorku, dva dana šre starta zadnjeg Grend slema u sezoni. Na čiji tradicionalni Dečiji dan je došao okićen kolajnom iz Pariza, da i na taj način podstiče klince i klinceze da sanjaju i ganjaju velike snove. 

"Za mene je uvek cilj da se borim za trofej. Taj pristup i mentalni sklop nije drugačiji ove godine. Ljudi me pitaju šta još mogu da osvojim posle zlata na Olimpijskim igrama, ali i dalje osećam da sam motivisan. Takmičarski sam nastrojen i želim da ispisujem istoriju i da uživam na ATP turu, da inspirišem mlade ljude da igraju i gledaju tenis… Slemovi su stub našeg sporta – ako nisi inspirisan na slemovima, teško ćeš biti bilo gde drugde.

Na US Openu imamo najveći stadion na svetu, večernji mečevi su uvek nešto posebno i jedva čekam da izađem opet – buka, energija... drugačije od bilo čega drugog. Igram u ponedeljak uveče na Artur Ešu, jedva čekam da se nađem na terenu ponovo i osetim sve to u svom meču", poručio je iz Sjedinjenih Američkih Država vlasnik 24 Grend slem krune. 

Đoković je četiri puta dosad osvajao US open – 2011, 2015, 2018. i 2023. godine, a u ponedeljak na utorak, oko 02.30 po srednjoevropskom vremenu, čeka ga "reketanje" sa Raduom Albotom iz Moldavije. Nisu se ranije susretali, ali Đoković kada je fizički i mentalno zategnut kao struna nema problema ni s jednim Karlozom Alakarazom, kao u finalu OI, a kamoli s nekim ko ništa napravio ništa značajnije u profesionalnom tenisu.