Novak Đoković

Đoković izlazi na teren u Njujorku, Del Potro testira aktuelnog šampiona US opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 08:00
Novak Đoković, najbolji srpski teniser Tanjug/AP PHoto/Martial Trezzini/Keystone
Novak Đoković, najbolji srpski teniser

Najbolji srpski teniser Novak Đoković treniraće sa Argentincem Huanom Martinom Del Potrom pred početak US opena. To su zvanično saopštili organizatori poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Kako je potvrđeno, Srbin i Argentinac danas će odraditi zajednički trening na stadionu “Artur Eš”. Đoković i Del Potro su godinama veliki prijatelji, iako su na terenima često vodili žestoke bitke. Svakako će ovo biti spektakl koji privlači veliku pažnju javnosti u Njujorku.

 

 

Srbin je branilac titule u Njujorku i četvorostruki šampion US opena, dok je Del Potro jedini grend slem pehar u karijeri osvojio baš na stadionu “Artur Eš” 2009. godine.

"Ovo će biti veoma posebno. Hvala Ju-Es openu i Novaku", napisao je Del Potro na društvenoj mreži najavljujući trening sa nekadašnjim rivalom.

Đoković i Del Potro su odigrali 20 međusobnih duela, a najbolji teniser svih vremena je 16 puta bio bolji. Poslednji zvaničan meč odigrali su u četvrtfinalu mastersa u Rimu 2019. godine.

Argentinac se dugo mučio sa povredama i poslednji meč u profesionalnoj karijeri odigrao je u februaru 2022. godine protiv Federika Delbonisa na turniru u Buenos Ajresu.

US open počinje 26. avgustaa i igra se do 8. speptembra.