Novak Đoković

Đoković i Mekinro protiv Alkaraza i Agasija: Egzibicioni meč dublova u predigri US Opena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 12:42
Novak Đoković, srpski teniser, prihvatio učešće u egzibicijama velikana svog sporta Guliver
Novak Đoković, srpski teniser, prihvatio učešće u egzibicijama velikana svog sporta

Dok ceo teniski svet čeka novi aber Novaka Đokovića, tj njegovu jasnu i glasnu potvrdu učešća na Otvorenom prvenstvbu Sjedinjenih Američkih Država u tenisu, najbolji "reketaš" sveta svih vremena indirektno je najavio pohod na još jednu Grend slem titulu u Njujorku, prihvatanjem poziva da bude deo egzibicionog spektakla u istom gradu, malo pre početka US opena.

Takmičenje najviše ATP klase kreće 26. avgusta i trajaće do 8. septembra, a osvajač rekordna 24 trofeja US Opena, Rolan Garosa, Vimbldona i Australijan Opena, pet dana ranije igraće s Džonom Mekinroom dubl duel s Karlosom Alkarazom i Andre Agasijem. 

Dakle, organizatori događaja humaniratnog karaktera uspeli su da okupe Đokovića, njegovog potencijalnog naslednika jednog dana, iz Španije, te dvojicu američkih veterana i velikana "belog sporta".

 

 

Sva četvorica su držala šampionske govore na "Flešing Medouzu", najbolji srpski sportista ikada četiri puta, kao i njegov dubl partner, inače veliki poštovalac lika i dela osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Agasi je jednom manje stizao do istog naslova, dok je mlađanom Alkarazu to pošlo jednom ta rukom u kratkoj, a već sjajnoj profesionalnoj karijeri. Lepa vest za ljubitelje tenisa u "velikoj jabuci" i šire je što će u različitim ulogama tih dana, na tom mestu, videti i brojne druge bivše ili aktuelne zvezde kao što su Huan Martin del Potro, Gabrijela Sabatini, Endi Rodik, Venus Vilijems, Karolina Voznijacki, Džesika Pegula i Frensis Tijafo.