Novak Đoković

Novakov humani gest posle OI inspirisao Donu Vekić: Teniski centar u Osijeku nosiće njeno ime

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2024 17:58
Dona Vekić sa olimpijskim srebrom AP Photo/Manu Fernandez
Dona Vekić sa olimpijskim srebrom

Nakon što je osvojio olimpijsko zlato, jedini trofej koji mu je nedostajao u karijeri, Novak Đoković odlučio je da donira nagradu Vlade republike Srbije od 200.000 evra u dobrotvorne svrhe, a humani potez sprskog tenisera podstakao je i njegovu koleginicu iz Hrvatske Donu Vekić da uradi isto.

Za razliku od komšija, premije u našoj zemlji bile su daleko veće, pa je olimpijsko srebro Hrvatice vredelo 26 hiljada evra, a kako je Vekićeva istakla, navedenu cifru doniraće u humanitarne svhe za neke od projkata koji se planiraju u njenom rodnom Osijeku.

"Pripadnost i bezrezervna podrška cele Hrvatske, a posebno mog Osijeka i Osječko baranjske županije, dali su mi neizmernu snagu i čeličnu volju da mom gradu donesem medalju iz Pariza. Gde god živela i radila, Osijek je zauvek moj prvi, jedini i pravi dom. Zato me raduje što se Osijek razvija iz dana u dan, i što se bavi mladima. Grad Osijek prepoznao je projekt teniskih trena s Grend slem podlogama i zbog njihove podrške sve je više osječke djece i mladih koji igraju tenis.

Želim da se ova medalja upiše još dubljim značajem i usreći one kojima je pomoć najpotrebnija. U razgovoru s gradonačelnikom Ivanom Radićem o budućim planovima i željama u razvoju grada, posebno me dojmila ideja izgradnje senzornog parka za decu s poteškoćama u razvoju. Stoga ću svoju nagradu preusmeriti u osječki Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark", time podržati ideju senzornog parka i podstaknuti razvoj svakog deteta u Osijeku", rekla je Dona Vekić.
 

 

 

Kako hrvatski mediji prenose, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić bio je dirnut gestom teniserke pa će budući Gradski teniski centar nositi ime po Vekićevoj kako bi njen uspeh u Parizu ostao zauvek zabeležen.

Dona Vekić donela je četvrtu medalju Hrvatskoj na Igrama u Parizu, a u finalu teniskog turnira izgubila je od Kineskinje Ćinveć Džegs 2:0 po setovima (6:2, 6:3).