Novak Đoković

Đoković i Muzeti drugi po redu ukrštaju rekete na Vimbldonu: Večernji termin za Novaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 17:22
Novak Đoković i Lorenco Muzeti, igraju drugo polufinale Vimbldona Guliver
Novak Đoković i Lorenco Muzeti, igraju drugo polufinale Vimbldona

Organizatori jedinog Grend slema na travi odredili su termine mečeva polufinala u muškom singlu, pa su tako navijači Novaka Đokovića saznali da ga protiv Lorenca Muzetija, sutra, mogu gledati u kasnijem popodnevnom terminu. Verovatno ne pre 17 časova i 30 minuta. 

Odnosno, tek pošto svoj meč na Centralnom terenu čuvenog teniskog kompleksa u Londonu završe Danil Medvedev i osvajač prošlog Vimbldona, Karlos Alkaraz, jer borba Rusa i Španca za finale počinje u 14.30. 

Najbolji teniser sveta svih vremena i sedmostruki šampion nezvaničnog Svetskog prvenstva "belog sporta" do Top četiri je stigao bez bez četvrtfinalnog duela, jer je Australijanac Aleks De Minor odustao zbog prethodno zarađene povrede.

 

 

Muzeti umorniji dočekuje novi duel sa Srbinom, pošto je Italijan tek u petom setu slomio otpor Tejlora Frica. Ali, to sigurno neće uticati na njegovu motivaciju, jer osim što želi da najozbiljnije napadne trofej, 2.000 ATP bodova i vrednu novčanu premiju verovatno i jako želi da promeni međusobni skor.

Đoković je dobio čak pet od prethodnih šest mečeva s protivnikom sa Apenina, trenutno 25. na ATP listi. Novak je posle Rolan Garosa skliznuo sa liderske pozicije, jedno vreme je bio treći reket sveta, a sada je opet drugi i spreman kao zapeta puška posle operacije meniskusa.