Novak Đoković

Đoković počistio Runea: Srpski as rutinski do četvrtfinala

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

08.07.2024 22:16
Novak će u četvrtfinalu igrati sa De Minorom Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Novak će u četvrtfinalu igrati sa De Minorom

Pitanje je koliko ljudi je pre meča očekivalo ovako laku pobedu Novaka Đokovića. Holger Rune je u skorijoj prošlosti dva puta nadigrao jednog od najvećih svih vremena, ali je večeras počišćen sa 3:0.

Po setovima je bilo 6:4, 6:4, 6:2 u korist srpskog asa za dva sata tenisa. Bio je ovo idealan scenario za Đokovića koji nije puno umorio koleno, nije predugo bio na terenu, a uspeo je da se plasira u četvrtfinale Vimbldona.

Rune je u grču počeo meč što je drugi reket sveta umeo da iskoristi i povede sa velikih 3:0. Kada se Danac opustio bilo je kasno da uradi nešto više te je Đoković bez problema došao do početne prednosti.

Danac nije bio toliko bolji u drugom setu koliko je Đoković usled stomačnih problema imao poteškoće da bude na najvišem nivou, ali čim ih je rešio i drugi set je bio ubrzo gotov. Pri rezultatu 3:3 Novak je napravio brejk, odmah ga i potvrdio i kasnije mirno priveo set kraju za velikih 2:0.

 

 

Gde je stao u drugom, tu je nastavio u trećem setu. Već u prvom gemu je oduzeo servis rivalu, a onda i poveo sa 2:0 i tada je sve već bilo gotovo. Osigurao se dodatno Đoković novim brejkom za 5:2, te je onda odservirao za plasman u narednu fazu.

Đokovića sada čeka dan pauze, a onda duel četvrtfinala protiv Australijanca Aleksa de Minora.