Novak Đoković

Đoković izgubio set, ali preokrenuo protiv Popirina za plasman u osminu finala Vimbldona

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

06.07.2024 22:35
Srpski as izgubio početni set, a onda preokrenuo Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Srpski as izgubio početni set, a onda preokrenuo

Nije bilo lako, ali i ne treba da bude na teniskom "Svetskom prventsvu". Iako je izgubio prvi set, Novak Đoković je pronašao svoju igru i na kraju pobedio Alekseja Popirina - 3:1.

Po setovima je bilo 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3) u korist drugog igrača sveta za tri sata tenisa.

Popirin i Đoković su se pre ovog meča sastali dva puta, oba puta slavio je srpski as, ali je Australijanac poprilično napredovao, a to je i pokazao u prvom setu.

Dobro je igrao i nije dozvolio srpskom teniseru da odmah nametne svoj ritam, da bi u sedmom gemu i uspeo da oduzme servis Đokoviću. Potvrdio je brejk i nakon toga mirno priveo prvi deo igre kraju, a zanimljivo je da Novak u ovom delu susreta nije došao ni do jedne brejk lopte.

Ipak, pronašao je Đoković svoj ritam, poveo u drugom setu sa 4:1, nakon čega je meč na kratko prekinut kako bi navijači na centralnom terenu Vimbldona proslavili pobedu Engleske nad Švajcarskom.

Posle prekida srpski as nije imao problema da sačuva stečenu prednost i poravna rezultat u setovima.

 

 

Slično je bilo i u trećem, kada je Đoković započeo set brejkom, a kako su oba tenisera bila sigurna u svojim servis gemovima, srpski as je uspeo da povede sa 2:1 i tako dođe na korak od pobede.

Oporavio se Popirin malo od dva brza seta koja je dobio Đoković, bio je i više nego konkurentan u četvrtom delu igre i nije popuštao, ali je i Đoković bio na nivou. Pri rezultatu 5:5 imao je drugi teniser planete tri brejk lopte, ali ih je Australijanac sve spasio, te smo gledali taj-brejk.

Poznato je kako Đoković igra taj-brejkove - najbolje na svetu. Ponovo je to dokazao, bio je najbolji kada je to bilo najpotrebnije i uspeo je da dođe do pobede.

Đoković će u narednom kolu odmeriti snage sa Holgerom Runeom, koji je posle pet setova pobedio Kventina Alisa.