Novak Đoković

Aleksej Popirin tvrdi da ima "recept" za Novaka Đokovića danas na Vimbldonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 13:30
Aleksej Popirin sumirao utiske pred okršaj sa Novakom Đokovićem Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Aleksej Popirin sumirao utiske pred okršaj sa Novakom Đokovićem

Aleksej Popirin i Novak Đoković od 18 časova igraju za plasman u osminu finala Vimbldona, a uoči ovog duela, inače, njihovog trećeg međusobnog, utiske je sumirao teniser iz Australije i 47. igrač ATP liste.

Srpski teniser slavio je protiv Australijanca ruskog porekla u oba navrata do sada. Prvi put dobio je Popirina bez većih problema u Tokiju 2019. godine, a drugi, sredinom januara na Australijan openu, kada mu je Aleksej uzeo jedan set.

Prema rečima Australijanca, Đoković nije nepobediv, u šta je imao priliku da se uveri u Melburnu, ali ipak poziva na oprez.

"Mislim da je Novak verovatno najbolji igrač na travi, jako se dobro oseća na njoj. Iako je pre nekoliko nedelja imao operaciju , igra veoma dobro i kreće se odlično. Očekujem potpuno spremnog Novaka i moraću da prikažem svoju najbolju igru", rekao je Popirin i dodao:

 

 

"Mislim da će jako važno biti da dobro serviram. On ima najbolji ritern na svetu, tako da će biti teško, mada znam da mogu to da uradim. Ne bih da kažem da imam super samopouzdanje, dovoljno je da kažem da ću izaći na teren i uživati u datoj prilici", zaključio je Popirin.

Srpski teniser prethodno je na turniru pobedio Koprivu i Firnlija, dok je Popirin bio bolji od Monteira i Ečeverija.