Novak Đoković

Francuzi tvrde - Hamburg je mesto povratka: Novak preskače Vimbldon zbog Olimpijskih igara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 12:50
Novak Đoković pozravlja navijače na Rolan Garosu Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
Novak Đoković pozravlja navijače na Rolan Garosu

Novak Đoković nedavno je operisao koleno u Parizu nakon povrede koju je doživeo na Rolan Garosu i dok svi navijači u Srbiji i ljubitelji tenisa željko iščekuju više informacija koje se tiču njegovog povratka, francuski mediji objavili su danas vest kada će se i na kom turniru srpski teniser vratiti na teren.

Kako je preneo pouzdani "Lekip", turnir u Hamburgu, koji je na programu od 15. do 21. jula, biće prvi turnir na kome će Đoković testirati "novo" koleno i uvideti da li je spreman za Olimpijske igre kasnije tokom leta u Parizu. 

Kako se u daljem tekstu navodi, srpski teniser mogao bi da zaigra i na Vimbldonu 1. jula, ali je takva verovatnoća mala, budući da Novak želi spremno da dočeka olimpijsku smotru (26. jul - 11. avgust) i napadne zlato u Parizu. Inače, jedini "trofej" koji mu nedostaje u karijeri.

"Govori se u hodnicima Rolan Garosa da je broj jedan naciljao da se vrati već na Vimbldonu. Ipak, deluje razumnije da ga preskočiu i vrati se na šljaci u Hamburgu od 15. do 21. jula, uoči Olimpijskih igara. Đoković zna da je bolji od bilo koga, a iako sanja osmu krunu na jednom od najlepših terena na svetu, sigrno nije spreman da rizikuje i upropasti svoje šanse da osvoji olimpijsko zlato, jedinu titulu koja mu nedostaje u neverovatnoj karijeri", navodi se između ostalog u tekstu francuskih medija.

 

 

Inače, još jedan razlog zbog čega bi Novak mogao da preskoči Vimbldon, je činjenica da se u Londonu igra na travi i pitanje je kako bi ta podloga uticala na njegovo još uvek neoporavljeno koleno. Odnosno, nedavno operisano. 

Uz to, Đokoviću predstoji period mirovanja od tri nedelje i taman po završetku "odmora" bi zvanično i počeo Vimbldon, pa bi Novak bez prethodne pripreme nastupio u Londonu, što je samo po sebi veliki rizik u njegovoj situaciji.

Ovako je turnir u Hamburgu, gde se igra na šljaci, realna opcija i taman bi imao dovoljno vremena da se oporavi i za takmičenje u Parizu krajem jula.