Novak Đoković

Koje finale Svetskog prvenstva je počelo u 22.30?! Džon Mekinro zbog Đokovića proziva Rolan Garos

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 10:37
Džon Mekinro, bivši američki teniser, ljut na organizatore Grend slema u Parizu Guliver
Džon Mekinro, bivši američki teniser, ljut na organizatore Grend slema u Parizu

Umesto da nastavi odbranu titule šampiona Rolan Garosa, protiv Kaspera Ruda, Novak Đoković bio je prinuđen da zbog povrede kolena odustane od daljeg nastupa u Parizu, a onda i bude podvrgnut operaciji meniskusa. Bivši američki teniser Džon Mekinro deli opšti stav da za povlačenje najboljeg "reketaša" sveta svih vremena dobar deo krivice snosi organizator pomenutog takmičenja, jer je Srbina naterao da meč osmine finala počne nešto pre ponoći, a završi tri sata ujutro. 

Da nije morao da juri za lopticom u vreme spavanja i provede četiri sata na terenu, protiv Lorenca Muzetija, osvajač 24 GS titule možda ne bi imao toliko problema sa novog u četvrtfinalu protiv Francijska Serundola, ovako je tokom proklizavanja po previše vlažnoj šljaci, na koju je takođe puno puta ukazivao, doživeo povredu zbog koje će gotovo uzvesno propustiti Vimbldon 2024, a možda i toliko čekane Olimpijske igre ovog leta. 

"Velika greška organizatora je što su stavili 37-godišnjeg Novaka Đokovića na teren u 22.30 bez razmišljanja koliko bi njegov meč sa Musetijem mogao da potraje. Vremenski uslovi su bili jako loši, bili su u kompikovanoj situaciji. Razumem da su hteli da sve postignu, ali bilo je drugih solucija da se ne ubacuje meč Bergsa i Dimitrova u program. Novaka je koleno još mučilo nedeljama, a posle meča je legao da spava u sedam ujutru i da se onda vrati da igra dan i po kasnije. To je izazov za sve.

Borio se opet pet setova, to je previše, čak i za Novaka. Iako nismo sto odsto sigurni, to je jedan od razloga što je povredio koleno. U svakom slučaju, tako se ne tretira bilo koji igrač, a kamoli najbolji na svetu...", poručio je Mekinro za francuski list "Le Figaro" napravivši sjajnu paralelu sa fudbalom: "Ovo donosi samo loš imidž tenisu. Kad je finale Svetskog prvenstva počelo u 22.30?!", zapitao je glasno Mekinro.