Novak Đoković

Siner preuzima prvo mesto na ATP, Đoković neizvestan za Vimbldon i OI u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2024 18:02
Novaka Đokovića skupo je koštalo proklizavanje Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, File
Novaka Đokovića skupo je koštalo proklizavanje

Novak Đoković će povlačenjem sa Rolan Garosa izgubiti prvo mesto na ATP listi, a pitanje je hoće li moći da igra na Vimbldonu i Olimpijakim igrama u Parizu. Janik Siner, koji trenutno ima 9.125 bodova (pobedom ide na 10.725) biće 29. broj jedan u istoriji ATP po završetka drugog Grend slema, te će srpski as na kontu imati 428 nedelja na čelu karavana.

Novak može da padne i na treću poziciju ako Karlos Alkaraz osvoji turnir. Đoković ostaje na 8.360 bodova, dok bi Karlos Alkaraz imao 8.580.

 

 

Oglasio se i Novak Đoković, ali nije dao nikakvu prognozu:

"Zaista sam tužan što moram da objavim da se povlačim sa Rolan Garosa. Igrao sam srcem, dao sam sve od sebe u jučerašnjem meču, ali nažalost – zbog medijalnog napuknuća meniskusa u desnom kolenu, moj tim i ja smo doneli tešku odluku, posle pažljivog razmišljanja i konsultacija".

Pucanje medijlanog meniskusa kolena iziskuje period, kako lekari kažu - od dva do tri meseca oporavka. Dok se ne ustanovi tačan proces oporavka nezahvalno je prognozirati kada bi srpski as mogao da se vrati na teren. Medicina je danas neverovatno napredovala, mnogi fudbalski zaljubljenici se sećaju kako je Franko Barezi povredio meniskus u četvrtfinalu i posle osam dana igrao za Italiju u finalu Mundijala 1994. godine! Zaustavio je Bebeta i Romarija u ratu od 120 minuta, ali i promašio penal u seirji jedanaesteraca.

Zato, dok Novak Đoković i njegov medicinski tim ne objave tačan proces lečenja povrede, ostaje nada da će neuništivi srpski as možda uspeti da se opravi za naredni Grend slem i Olimpijske igre.