Novak Đoković

Nestvarno, dva epska meča, a ima 37 godina ! Mekinro, Vilander i Zverev očarani Đokovićevom magijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 22:05
Novak Đoković, srpski teniser, oduševio teniski svet poslednjom pobedom na Rolan Garosu Guliver/AP Photo/Jean-Francois Badia
Novak Đoković, srpski teniser, oduševio teniski svet poslednjom pobedom na Rolan Garosu

U prvim rekakcijama na veličanstvenu pobedu Novaka Đokovića nad Franciskom Serundolom u osmini finala Rolan Garosa, samo dva dana posle trijumfa u jednako ludom meču 3. kola protiv Lorenca Muzetija, neki od bivših tenisera izrekli su hvalopspeve na račun jednog od najvećih sportista sveta ikada. 

Mats Vilander, recimo, priznaje da za sve decenije provedenih u "belom sportu", na terenu ili pored njega, nije video ništa slično. Zbog toga je javno skinuo kapu braniocu titule na Grend slemu u Parizu. 

"Novak je neverovatan, kako se vraća u meč! Imao je problem sa kolenom, shvatio je da mora da igra na drugačiji način. Posle je počeo bolje da se oseća i na kraju je odigrao u punoj snazi. Iskoristio je tajm-aut, očistio je svoje misli i dobio meč. Desetku mu treba dati za ovo što je uradio", jasan je Šveđanin. 

Džon Mekinro odavno ima samo komplimenta za Srbina, ali sada je dobio nov povod da izrazi divljenje osvajaču rekordne 24 Grend slem titule, silnih Mastersa, manjih turnira... 

"Ovaj momak me uvek iznenadi. Pričali smo i ranije kako je dobijao mečeve u pet setova, Raditi to u ovim godinama? Nestvarno. Dva epska meča u pet setova, a ima 37. Kako ovaj momak pronalazi način da prođe te duele. Nekako je uspeo da se oporavi i dobije ovo. Ona špaga... Ovo svakako isnpiriše, bilo koga, u bilo kom sportu. To je fleksibilnost koja vam omogućava da možete da radite tako dobre stvari", očaran je Amerikanac. 

Poput dvojca, salvu zasluženih reči oduševljenja o čoveku s najviše GS pobeda (370), od ove noći, izrekao je i Miša Zverev.

"Dok meč lopta nije rešena, nije završeno protiv Novaka. Dovoljno je da igrate pet odsto slabije i da izgubite. Ta špaga koju je odigrao, pa to je taško i kao vežba, a ne uraditi to posle toliko igre", primetio je Nemac.