Novak Đoković

Do kad' ćeš tako, Novače?! Mats Vilander naklonio se teniskoj "životinji"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 21:00
Mats Vilander, bivši švedski teniser, oduševljen Đokovićevom pobedom nad Muzetijem Guliver
Mats Vilander, bivši švedski teniser, oduševljen Đokovićevom pobedom nad Muzetijem

Samo Novak Đoković zna kakvim atomima snage je dobio maratonski i šokantno uzbudljivi meč trećeg kola Rolan Garosa, protiv Lorenza Muzetija, a ostali mu se dive dan posle pobede izvojevane nešto posle tri sata iza ponoći.

Među njima i Mats Vilander, nekada i sam sjajni teniser, srpskom auditorijumu mrzak zbog neretkih kritika na račun najvećeg tenisera sveta svih vremena. A, sada faciniran poslednjom partijom Srbina. 

Šveđanin je na slikovit način izrazio divljenje prema osvajaču 24 Grend slem titula, osvajača silnih Mastersa i ispisivača svih najvažnijih rekorda u istoriji "belog sporta". 

"Svaka čast Musetiju, ali to kako je Đoković iz 2:6 došao do 6:3, pa 6:0, to je neverovatno. Taj momak nije ljudsko biće, on postaje životinja na najvećim terenima na svetu. To je idealan primer kako su veliki šampioni spremni da pobede i kada ne idu stvari njima na ruku sve vreme", rekao je Vilander.

Ono što posebno ostavlja bez daha stručnog TV komentatora jeste to što Novak takve duele dobija s punih 37 godina i to u sezoni ranih eliminacija sa turnira svih ATP kategorija, bez ijednog pobedničkog trofeja u 2024. godini. 

"To je jedan od razloga zašto i sada obara rekorde. Njemu inicijano nije stalodo rekorda, njemu je do toga da pobedi Musetija u tri ili četiri ujutru, Rekorda se seti kada ga neko podseti. 'Da, oborio sam još jedan rekord', ali za njega je to svakodnevni posao. Neverovatno je što to radi tako dugo. Ima 37 godina, a i dalje živim od trenutka do trenutak. Do kad ćeš tako Novače?!, zapitao (se) Šveđanin. 

Đokovića u osmini finala, sutra ne pre 16 časova, čeka duel sa Fransiskom Serundolom iz Argentine