Novak Đoković

Novak Đoković protiv Serundola u normalno vreme: Branilac titule Rolan Garosa dobio termin sledećeg meča

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 16:10
Novak Đoković, teniski G.O.A.T, dobio termin osmine finala Grend slema u Parizu Guliver/AP Photo/Jean-Francois Badias
Novak Đoković, teniski G.O.A.T, dobio termin osmine finala Grend slema u Parizu

Da li su organizatori Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu sami uvideli svoju katastrofalnu grešku ili su bili suočeni s kritikama sa svih strana, ostaje nepoznato, ali ono što se zna jeste da će prošlogodišnji šampion Rolan Garosa, Novak Đoković, sutra u normalno vreme na teren.  Ne pre 16 časova, ali verovatno ni mnogo kasnije, a svakako daleko ranije nego u epskom duelu trećeg kola protiv Lorenzija Muzetija

Dan posle neverovatnog meča i herojske pobede najboljeg tenisera sveta svih vremena, završene u tri sata posle ponoći, domaćin je objavio satnicu za ponedeljak i po njoj će vlasnik 24 Grend slem trofeja u pomenuto vreme krenuti s razmenom loptica u osmini finala, s manje poznatim i daleko manje uspešnim Argentincem Franciskom Serundolom. 

 

 

Đoković igra treći po redu u dnevnom programu u ponedeljak na stadionu "Filip Šatrije", pošto se prethodno završe mečevi 
dva susreta ženskog singla, a to su Jelena Ribakina – Jelina Svitolina, pa Arina Sabalenka – Ema Navaro.

Serundolo ima 25 godina, trenutno je 27. reket sveta i nikada nije imao privilegiju da deli mrežu sa vodećim u singl poretku, koji je proveo rekordan broj sedmica na čelu ATP liste, što je samo jedna od statističkoj kolona u kjoj mu niko nije ravan.

Đoković je šampion Rolan Garosa osim 2023. godine bio još 2016. i 2021. godine, kada je uspevao da prekine dominaciju Rafaela Nadala na pariskoj šljaci. Novak je zato gospodar Australijan Opena, s čak 10 pobeda u finalima turnira u Melburnu.