Novak Đoković

Već su stari znanci: Đoković na Lorenca Musetija u trećem kolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 23:04
Novak Đoković, srpski teniser, igraće protiv Lorenca Musetija u trećem kolu. Guliver/Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images
Novak Đoković, srpski teniser, igraće protiv Lorenca Musetija u trećem kolu.

Srpski teniser i prvi reket sveta, Novak Đoković, danas je savladao Roberta Karbaljesa Baena sa 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 6:2, a sada je dobio i ime rivala sa kojim će se suočiti u narednoj fazi takmičenja na najprestižnijem turniru Francuske, Rolan Garosu. 

U pitanju je italijanski igrač, Lorenco Museti, koji je je savladao Gaela Monfisa sa 3:0, po setovima 7:5, 6:1, 6:4 za dva časa i 10 minuta igre. Museti nije imao većih problema sa francuskim teniserom, tako da će Novaka dočekati u relativno dobroj fizičkoj formi.

Guliver/Antoine Couvercelle Panoramic

Lorenco Museti, italijanski teniser

Inače, u pitanju je teniser koji je prošle godine u Parizu dogurao do četvrtog kola, ali ovaj put, na putu će mu stajati i dalje najbolji igrač na svetu. Iako se u poslednje vreme Đoković mučio sa formom, u velikoj meri je cilj bila priprema za drugi Grend Slem u sezoni. 

Novak je dobio četiri od pet međusobnih duela protiv Muzetija, a poslednji put sastali se se nedavno u osmini finala mastersa u Rimu kada je srpski igrač slavio sa 7:5, 6:3.