Novak Djoković

Đoković sedam milja ispred ostalih polufinalista Vimbldona: Alkaraz, Siner i Medvedev moraju još da "rastu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2023 17:33
Đoković sedam milja ispred ostalih polufinalista Vimbldona: Alkaraz, Siner i Medvedev moraju još da "rastu" Tanjug/AP Photo

I ptičice na granama znaju da je Novak Đoković bespogovorno najbolji teniser sveta svih vremena, jer jedno je stvar (ne)simpatisanja nečijih dela i lika a drugo je statistika, ali hroničari "belog sporta" svako malo izbace neki novi ilistrativni podatak Srbinove dominacije u odnosu na sadašnjom i prošlom konkurencijom. Poput broja njegovih pobeda na Vimbldonu u odnosu na ostale polufinaliste Grend slema u Londonu. 

Sedmostruki osvajač turnira serije 2.000 u glavnom gradu Velike Britanije ima ih ukupno 91, ostvarenih tokom 17 učešća na nezvaničnom Svetskom prvenstvu sveta u tenisu, dok su ih njegov rival Janik Siner (Italija), Karlos Alkaraz (Španija) i Danil Medvedev (Rusija) zajedno skupili tri puta manje.

 

 

Ili tačno dve manje od cifre koju je tridesetšestogodišnji Beograđanin nanizao u još neprekinutoj seriji dobijenih duela (33), jer je 2018, 2019, 2021. i 2022. godine kao šampion napuštao "Ol Ingland klub", a 2020. nije ni bilo takmičenja zbog pandemije korona virusa. 

Kao najstariji, Medvedev (27) ih logično ima više od drugih polufinalista (13), dok mlađi Siner (21) i najmlađi Alkaraz (20) imaju po devet trijumfa na Vimbldonu.