Novak Đoković

Đoković hvalio Alkaraza: Šou jednog čoveka, samo neka nastavi ovako

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 17:59
Novak Đoković je pohvalio Karlosa Alkaraza nakon poraza u finalu Vimbldona Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Novak Đoković je pohvalio Karlosa Alkaraza nakon poraza u finalu Vimbldona

Novak Đoković je u finalu Vimbldon poražen od Karlosa Alkaraza 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 7:6, te je tako i drugu godinu zaredom izgubio od istog protivnika na Gredn slemu u Londonu.

Odmah nakon poraza, Đoković je pohvalio protivnika. Istakao je kako Alkaraz treba samo da nastavi da ide ovim putem.

"Nije to bio rezultat koji sam želeo. Nivo tenisa koji sam igrao nije bio dobar i Karlos je stvarno igrao veoma dobro i kompletan je igrač, sve je pokazao. Pokušao sam sve, sprečio tri meč lopte i nije bilo suđeno. Potpuno zaslužena pobeda i velike čestitke. Čestitam njegovom timu, njegovoj porodici, sjajan posao radite... Deluje kao šou jednog čoveka, ali je jasno da je ovo delo ekipe i svi su zaslužni. Ima samo 21 godinu i samo treba da nastavi ovako", rekao je Đoković.

Srpski teniser je pre nešto više od mesec dana operisao koleno, ali je uprkos tome učestvovao na Vimbldonu i stigao do finala.

 

 

"Ponosan sam, moram da budem. Očigledno je da sam trenutno malo razočaran pošto pričamo deset minuta posle meča, ali kada vratim film šta se desilo poslednjih 4,5 nedelja i šta sam sve prošao moram da budem zadovoljan jer mi je uvek bio dečački san da igram na centralnom terenu Vimbldona i pokušavam da se podsetim koliko je nestvaran osećaj biti ovde iako sam toliko mečeva igrao na Vimbldonu i svaki put kada izađem na teren osećam se kao prvi put. Ja sam dete koje živi snove još jednom", izjavio je Đoković.

Na kraju, Novak je imao poruku i za svoju porodicu koja ga je pratila tokom čitavog turnira.

"Ženi poručujem da je volim i hvala joj što je ovde. Mojoj divnoj deci poručujem da sam zahvalan što mi svakog dana donose osmeh na lice. Uvek plačem kada ih vidim na ovoj ceremoniji, prelepo je što ih imam i zahvalan sam što sam otac ovih anđela jer i oni vole tenis i vole ga sve više i više. Ne znam da li imam nerava da nastavim kao trener i treniram svog sina, ali ako ti budeš želeo ja sam tu za tebe. Dosta priče, hvala mom timu, trenerima i fiziju i menadžerima i hvala vam što ste sa mnom i kroz dobra i kroz loša vremena i vi samo znate kroz šta smo prošli. Volim vas sve i hvala vam što ste u mom uglu", zaključio je Đoković.