Novak Đoković

Đoković bez trofeja u Londonu: Alkaraz odbranio titulu na Vimbldonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 17:38
Novak Đoković je ostao na brojci od sedam titula na Vimbldonu Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Novak Đoković je ostao na brojci od sedam titula na Vimbldonu

Baš ništa nije išlo od ruke Novaku Đokoviću koji je u finalu Vimbldona poražen od Karlosa Alkaraza 3:0 (6:2, 6:2, 7:6). 

Ovo je četvrta Grend slem titula za španskog tenisera, a druga na londonskoj travi. Sa druge strane Đoković ostaje na 24 Grend slem titule, odnosno sedam na Vimbldonu.

Videlo se da Novak nije dobro ušao u prvi set. Mučio se sa ubacivanjem prvog servisa, što je omogućilo Alkarazu da stigne do brejka već u prvom gemu na meču. Najbolji srpski teniser je znatno teže osvajao poene, a nedugo nakon toga je Španac drugi brejk i rutinski osvojio prvi set 6:2.

Ista slika je viđena i u nastavku. Ponovo je set otvoren servisom Đokovića i ponovo je Alkaraz odmah stigao do brejka. "Leteo" je Španac po terenu, dok Novak uopšte nije imao odogovor na igru protivnika. Baš kao i u prvom setu, prošlogodišnji vimbldonski šampion je stigao do duplog brejka. Zatim je i identičnim rezultatom osvojio drugi set (6:2).

 

 

Novak je treći set otvorio bolje nego prethodna dva. Ovog puta nije dozvolio brejk, već je osvojenim servis gemom ušao u treći set. Vidljivo je bilo da se Đoković i dalje muči tokom servis gemova, kao i da je Alkaraz bliži brejk. To se na kraju i dogodilo pri rezultatu 4:4. Španac je osvojio brejk, ali je odmah istom merom uzvratio srpski teniser.

Nakon dva sigurna servis gema, otišlo se u taj-brejk. Tamo se bolje snašao Alkaraz i sa 7:4 stigao do trećeg seta i do druge titule na Vimbldonu.

Oba igrača će se sada pripremati za Olimpijske igre u Parizu koje se igraju od 26. jula na terenima Rolan Garosa.