Novak Đoković

To ne prolazi protiv Đokovića na Vimbldonu: Kirijos predvideo šampiona i apostrofirao mane Alkaraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 14:05
Australijski teniser Nik Kirjos veruje u pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu Guliver/Juergen Hasenkopf
Australijski teniser Nik Kirjos veruje u pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu

Australijski teniser Nik Kirjos analizirao je vimbldonsko finale između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza i podvukao mane španskog igrača, na kojima bi danas mogao da kapitalizuje osvajač 24 grend slem titula.

Bivši finalista Vimbldona, koji je izgubio od Novaka u Londonu 2022. godine, nije se našao u ovogodišnjem žrebu turnira, ali i dalje prati takmičenje kao stručni konstultat ESPN televizije.

Proteklih dana imao je priliku i da odradi nekoliko treninga sa Đokovićem, a budući da za sebe tvrdi da je dobar prognozer, stručnu analizu dao je i pred ovo finale.

On se prvo prisetio svog finala sa Đokovićem od pre dve godine i objasnio kako ne treba igrati protiv srpskog tenisera.

"Danas ne možeš da igraš tako agresivno, mnogo je sporo. Kada sam igrao prvi put podloga je bila mnogo brža. Ako serviraš 220 na sat, ne vraća se loptica nazad. U finalu sa Novakom sam uspeo da napravim mnogo asova, ali nisam mogao da igram servis i volej igru. To ne prolazi protiv Novaka na travi, može tako da se igra možda jedan set, ali ne pet setova", jasan je Kirjos.
 

 

 

Pogodio je kada je rekao da će Alkaraz pobediti Danila Medvedeva u polufinalu.

"Kao što sam i rekao i predvideo, to je bila pobeda Alkaraza u četiri ili pet setova. Bio sam opet u pravu. Defintiivno ima i prokletstvo i talenat, ima toliko talenta da ima možda i previše opcija u svakom momentu", rekao je Kirjos i predvideo današnju pobedu Đokovića.

"Alkaraz ima reputaciju da je ekstremno dobar atleta i jedan od najboljih tenisera, ali da povremeno može da izgubi fokus i da odigra neke jako loše udarce, kao što to nekada radim ja ili kao što je radio Džon Mekinro. Neko poput Novaka će to iskoristiti i profitiraće na tim greškama", zaključio je Australijanac. 

Susret Novaka i Karlosa na programu je od 15 časova u Londonu, a statistika je za sada na strani srpskog tenisera koji vodi sa 3:2 u pobedama.