Novak Đoković

Nemoguće je predviteti šampiona Vimbldona: Ni za Novaka, ni za Alkaraza, legendarni Rod Lejver navija za dobar tenis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2024 12:37
Rod Lejver, legenda tenis tokom posete Vimbldonu Guliver/ChrysleneCaillaud Panoramic
Rod Lejver, legenda tenis tokom posete Vimbldonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 15 časova na "Centralnom" terenu u Londonu igra protiv Karlosa Alkaraza svoje 10. finale Vimbldona, gde će pokušati da osvoji 25. grend slem titulu, odnosno osmu na turniru.

Time bi se po broju titula izjednačio sa Rodžerom Federerom, dok će Španac pokušati da ponovi igru iz prošlogišnjeg finala i osvoji četvrti grend slem trofej u karijeri.

Tim povodom, uoči meča, počela su razna nagađanja o novom šampionu. Mišljenja javnosti su podeljena. Zbog lakšeg žreba i više vremena za odmor, neki teniski stručnjaci daju više šansi Đokoviću, drugi mladom Alkarazu, dok legenda "belog sporta" Rod Lejvera navija samo za dobar tenis.

"Predviđanje ishoda današnjeg finala Vimbldona je gotovo nemoguće. Đoković je povratio vrhunsku formu, dok Alkaraz uvek izgleda kao da može da pronađe dodatni nivo igre. Ovo bi trebalo da bude izuzetno izjednačen meč koji bi mogao da ode u bilo kojem pravcu. Tenis je pobednik. Srećno obojici igrača!", napisao je Lejver na društvenim mrežama.

 

 

Podsetimo, za meč Novaka i Alkaraza, vlada ogromno interesovanje publike. Toliko veliko da je najeftinija karta za finale skoro pa 10.000 evra, dok će "Centralni teren" u Londonu biti krcat sa 15.000 navijača.

Ovo će biti njihov šeti meč na ATP turu, a statistika je na strani Novaka koji vodi sa 3:2 u pobedama.

Karlos Alkaraz slavio je na ATP mastersu u Madridu i Vimbldonu, dok je Novak bio bolji na Rolan Garosu, Sinsinatiju i na Završnom turniru u Torinu.