Novak Đoković

Đoković: Dopada mi se što Jokić nije u američkom i NBA fazonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 15:35
Novak Đoković, pohvalno je pričao o Nikoli Jokiću Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
Novak Đoković, pohvalno je pričao o Nikoli Jokiću

Zvižde Novaku Đokoviću na ostvrvu, ali mediji u Engleskoj dobro znaju ko im podiže čitanost. Zato i ne čudi što se svi utrkuju da dođu do njega. 

Dan posle pobede u polufinalu protiv Muzetija, najbolji teniser sveta svih vremena pričao je i o Nikoli Jokiću, košarkaškoj reprezentaciji Srbije i učešću na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Sa Nikolom Jokićem imam izvanredan odnos. Kada god možemo da se vidimo – vidimo se. On živi u Americi i igra u Denveru, ja putujem po svetu i nemamo priliku da provodimo vreme zajedno, a voleo bih da provodim više vremena sa njim. Pre svega je sjajna osoba. Veoma skroman. Šampion, kakvog možda na toj poziciji košarka nije videla. Neverovatno šta je sve uradio do sada. Kada ga košarkaške gromade poput O‘Nila ili Karima Abdula Džabara, Leri Bird hvale i pričaju u superlativima svim mogućim, to je nešto što imponuje“, istakao je Novak Đoković.

Ispričao je najbolji teniser Srbije i da je gledao jednu utakmicu Denvera i to u Los Anđelesu.

„Imao sam priliku da se vidimo u Los Anđelesu kada su pobedili Lejkerse, razgovarali smo posle utakmice. Mnogo pažnje dobija, košarka je posle fudbala planetarno najpopularniji sport, a opet dosta vremena provodi sa svojom porodicom, najmilijma u Somboru. Ljudi se šale na taj račun, da ga ne interesuje ništa osim konja. Meni je to fantastično. Neverovatno je da se u današnje vreme, kada svi traže dodatnu popularnost ili povećaju svoju promociju, svog brenda i svog imena, on baš kontra. Baš želi da se izoluje. Voli svoju ženu, svoje dete. Ima braću koja ga svuda prate i podržavaju. Dopada mi se zato što je drugačiji, što nije u američkom i NBA fazonu. Sluša našu muziku sa Lukom i to je, vidim, osvojilo srca i Kajrija Irvinga i drugih. Da pričaju o našoj muzici, kulturi i tradiciju koju su preneli na njih“.

Ne krije Novak da je srećan što će Jokić igrati za Srbiju u Parizu.

Želim mu sve najbolje, mnogo mi je drago što igra za reprezentaciju. Niko nije znao, svi smo bili u neizvesnosti. Hvala mu što je u reprezentaciji, sve nas ljubitelje košarke je obradovao. Ovo je sjajna uvertira da su pobeidl Francuze, jedne od najvećih konkurenata za medalju. Pre neki dan sam se čuo sa Bogdanom, našim kapitenom i liderom. Njega isto jako volim i poštujem. Neverovatno jako posvećen sportista i treninzima i oporavku. Šampionski mentalitet. Svako koga sam upoznao iz reprezentacije, sjajni momci. Zaslužuju da cela nacija bude uz njih na Olimpijskim igrama“.

Imao je Đoković poruku i za selektora Pešića, koji ga je pohvalio nakon pobede nad Runeom.

Pre svega bih se zahvalio selektoru Pešiću na lepim rečima, na podršci. Podrška je uzajamna i za reprezentaciju i za njega lično. Pretprošle godine, kada nisam imao mogućnost da putujem u Ameriku, proveo sam nekoliko nedelja prateći košarkašku reprezentaciju. Išao sam da ih gledami podržavam u Turskoj kada su igrali protiv Turske, kući u Beogradu kada su igrali protiv Grčke u tim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i prijateljskim utakmicama. Bio sam u hotelu da ih posetim, imao sam dozvolu i čast da budem sa njima kada su imali večeru jedan dan“, zaključio je Đoković.