Novak Đoković

Duel starih znalaca: Novak na Muzetija u polufinalu Vimbldona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 19:43
Italijanski teniser slavi plasman u polufinale Vimbldona Tanjug / AP Photo/Mosa'ab Elshamy
Italijanski teniser slavi plasman u polufinale Vimbldona

Novak Đoković igraće protiv Lorenca Muzetija u polufinalu Vimbldona. Italijanski teniser zakazao je okršaj sa Novakom posle današnje pobede nad Tejlorom Fricom u pet setova, a susret protiv Đokovića na programu je u petak u popodnevnom terminu na "Centralnom terenu" - 3:2 (3:6, 6:2, 7:6, 3:6, 6:1).

Nakon što je bez borbe, usled povlačenja Aleksa De Minora, obezbedio plasman među četiri najbolja tenisera na turniru, Novak Đoković saznao je danas narednu prepreku na putu do finala u Londonu.

Izbor se sveo na igrače sa kojima Đoković ima odličan skor na ATP turu (15:1), da bi na kraju je izvukao Lorenca Muzetija, rivala kojeg je pobedio u trećem kolu nedavno održanog Rolan Garosa, gde se kasnije povukao zbog povrede.
 

 

 

Italijan je do sada slavio protiv Novaka samo jednom u njihovih šest međusobnih okršaja. I to prošle godine na Mastersu u Monaku, da bi mu se Srbin osvetio ove sezone na istom turniru, a potom ga je pobedio i Parizu.

Da je kojim slučajem slavio Fric, inače duplo bolji rangirani teniser od Muzetija (25), bilo bi možda lakše za Novaka budući da je Srbin slavio u svih devet međusobnih okršaja sa Amerikancem i očigledno, zna da igra protiv njega... Ali je i ovo, sigurno, dobra prilika za vicešampiona.

Novak Đoković dobio je odličan žreb na Vimbldonu ove sezone. Do sada nije imao većih problema na turniru. Nedavno operisano koleno, barem prema onom što smo videli do sada, nije mu pravilo ozbiljnije probleme, pa se navijači i tim srpskog tenisera mogu nadati dobrom rezultatu u Londonu.  

Kao što smo rekli, Đoković ima dobar skor protiv Muzetija, a italijanski teniser biće mu druga ozbiljnija prepreka na turniru posle Holgera Runea, koga je relativno lako savladao u četvrtfinalu.