Novak Đoković

Đoković ljut posle provokacija britanskih novinara: Imate li neko drugo pitanje osim o publici?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.07.2024 15:54
Novak Đoković, napustio je intervju posle meča sa Runeom Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Novak Đoković, napustio je intervju posle meča sa Runeom

Kao da se ne radi o najboljem teniseru svih vremena. Novak Đoković još jednom je pretrpeo pravu torturu od strane publike na Vimbldonu, a kao da to već nije bilo dovoljno, britanskiu mediji su danas dodatno dolili "ulje na vatru". 

Po završetku meča sa Runeom, Đoković je odgovarao na pitanja novinara, a zatim je imao i intervju za BBC.

Očekivalo se da će ovaj razgovor proći u uobičajenom tonu, odnosno bez provokacija, međutim čini se da je to bio glavni cilj novinara ove medijske kuće.

Intervju je završen tako što je Đokoviću preostalo praktično samo da ustane i ode, posle ponavljanja istog pitanja od strane novinara uglednog britanskog sajta.

 

 

Čim je intervju počeo, novinar je pitao isključivo pitanja o publici, dok se na ubedljivu pobedu Đokovića nije ni osvrtao.

"Kao što sam rekao posle meča, zahvalio sam se većini navijača na stadionu i znam da nakon gledanja tenisa ceo dan nije lako da ostanete. Zahvalan sam. Oni su i jedan od razloga zbog čega sam i dalje ovde i igram, publika koja zaista ceni igrače i napore koje imamo, oni nas podržavaju i to znam. Ali kada publika pređe crvenu liniju, onda reagujem, ne kajem se zbog svojih reči ili postupaka na terenu", rekao je Novak Đoković.

Kako podesite svoje misli i stav kada iz publike stignu povici nepoštovanja, da li vas to motiviše da igrate bolje, glasilo je sledeće pitanje, koje takođe nije imalo veze sa tek završenim duelom?

"Imate li neko drugo pitanje osim o publici? Fokusirani ste samo na to ili postoji nešto drugo oko meča?

Usledilo je malo modifikovano pitanje, ponovo oko publike, pa se posle svega Đoković pokupio i otišao.

Ipak, najbolji srpski teniser odgovorio je kratko na pitanje o narednom rivalu Aleksu de Minoru.

"Radujem se tom meču, biće težak", istakao je Đoković.