Novak Djoković

Ne bih rizikovao s drugim turnirom: Novak Đoković objasnio svoje prisustvo na Vimbldonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2024 19:00
Novak Đoković, sedmostruki vladar Londona, nije mogao da odoli Vimbldonu Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Novak Đoković, sedmostruki vladar Londona, nije mogao da odoli Vimbldonu

Visilo je učešće Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu, jer je ne tako davno podvrgnut hirurškoj intervenciji na povređenom meniskusu, ali je i pored malog broja treninga sedmostruki pobednik Grend slema u Londonu odlučio da se uključi u borbu za trofej na najčuvenijoj teniskoj travi.

I dobro ga je krenulo, jer je danas u tri seta "odservirao" nedoraslog Vita Koprivu u prvom kolu čuvenog takmičenja, ali je neposredno posle "već viđene" pobede objasnio zbog čega je odlučio da se pojavi tamo gde ga je malo ko očekivao. 

"Pokušao sam da se usredsredim na igru, ne na koleno. U poslednje tri i po nedelje sam radio sve što je moguće da bih bio spreman, zajedno sa timom. Da je bilo koji drugi turnir u pitanju, ne bih rizikovao, ali toliko volim Vimbldon", rekao je Novak posle slavlja u tri seta. 

Po svim parametrima, najbolji "reketaš" sveta svih vremena još jednom se osvrnuo na svoj još nezavršeni oporavak

"Nije bilo ubeđivanja, već je to bio zajednički napor otkad sam počeo da se oporavljam. Hirurg je uradio posao kako treba. Imao sam jednu operaciju u karijeri, na laktu, pre šest-sedam godina. Uvek sam pokušavao da uradim sve da izbegnem operaciju. Ako poredim sebe sa drugim 37-godišnjacima u sportu, imao sam sreće da izbegnem veće povrede". 

Za razliku od njegovog prijatelja i nekada velikog rivala Endija Marija, koji je odustao od nastupa u singlu. 

"U komentatorskoj kabini je Nik Kirjos, on se mučio sa povredama, a ja sam imao sreće što nikada nisam bio udaljen od tenisa na duže staze. Saosećam sa svima koji su se mučili, uvek je taj osećaj bespomoćnosti kada ne možeš da se baviš onim što voliš – evo Endi Mari, on je morao da odustane, što je veliki udarac za turnir.

Veliko poštovanje za njega na svemu što je uradio u ovom sportu, nadam se da će moći da završi karijeru pod svojim uslovima. Čuo sam da će igrati u dublu, šaljem mu pozdrave, i svima drugima koji se muče sa povredama", ohrabrio je Britanca višestruki osvajač nagrade za najboljeg sportistu na planeti.