Novak Djoković

Novak prvi put o operaciji kolena: Sjajno je igrati bez bolova, bile su ovo teške tri nedelje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2024 09:15
Novak Đoković govorio prvi put o operaciji kolena Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Novak Đoković govorio prvi put o operaciji kolena

Mnogi fanovi "belog sporta" ostali su zabrinuti nakon što je Novak Đoković doživeo povredu kolena na Rolan Garosu, zbog čega je i ranije okončao takmičenje. Srpski teniser morao je potom i na operaciju, posle čega je nastup na Vimbldonu i Olimpijskim igrama "visio u vazduhu", ali sudeći prema njegovom egzibicionom meču sa Danilom Medvedevim, Novak je, izgleda, ipak spreman za grend slem turnir na travnatoj podlozi.

Dugo se postavljalo pitanje kako će njegovo koleno izdržati konstantnu kretnju na toj podlozi i potencijalne mečeve u pet setova. Uzevši naročito u obzir Novakove godine, ali, bar za sada, prve procene su dobre.

Prema Novakovim rečima, koleno je sada u redu i nije imao bolova na egzibicionom meču sa Medvedevim, koji je završen pobedom srpskog tenisera 6:3, 6:2.

"Mogu reći da je igrati tenis bez bolova zapravo i najbolji osećaj. Nisam osećao bol i srećan sam. Ovo je bio odličan test za mene, protiv jednog od najboljih na svetu. Igrao sam nekoliko trening setova, ali sad sam odlučio da se testiran, bile su ovo baš teške tri nedelje nakon operacije."

Rekao je Đoković i da je pričao sa Tejlorom Fricom o operaciji, ali i Zlatanom Ibrahimovićem, koji su prošle iste stvari.

"Pitao sam Tejlora Frica, ali pita osam i mnoge druge. Vavrinku, Lindzi Von, Zlatana Ibrahimovića, svi su oni bili ljubazni da podele svoja iskustva sa njima i daju mi kontakte ljudi koji će mi pomoći."

Takmičenje na Vimbldonu trajaće od 1. do 14. jula, a prvi rival u Londonu srpskom teniseru biće kvalifikant iz Češke Vita Kopriva.