Novak Djoković

Čak dve lepe vesti za Srbiju: Olga ipak igra Vimbldon, Novak se vratio pobednički posle povrede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 21:38
Olga Danilović i Novak Đoković u miks dublu Tanjug/AP Photo/Trevor Collens
Olga Danilović i Novak Đoković u miks dublu

Nije ovo trebalo biti tenisko leto u Srbiji - ukoliko izuzmemo Olimpijske igre. Nastup Novaka Đokovića na Vimbldonu bio je konstantno dovođen u pitanje, a takođe je i naša najbolja teniserka, Olga Danilović, ispala je kvalifikacijama za najprestižniji turnir Velike Britanije od Dalme Galfi. 

Ali kako malo je potrebno da se okrene sreća! Samo nekoliko dana kasnije, ponovo su počele da tinjaju velike ambicije naše sportske javnosti, a za to je bilo potrebno samo malo Fortune, a može se reći i Viktorije

Novak Đoković nam je prvo dokazao da je  i te kako spreman za nadmetanje na travi pobedom u egzibicionom duelu sa Danilom Medvedevim. Ruski teniser je poražen sa 0:2 (3:6, 4:6 po setovima), od Srbina, koji je samo pokazao da mu povreda na Rolan Garosu ne može ništa. 

Tanjug/John Walton/PA via AP

Novak Đoković na treningu na travnatoj podlozi

U veoma malom vremenskom razmaku, stigla je i još jedna radosna vest. Olga Danilović će ipak nastupiti na Vimbldonu pošto je izabrana kao "laki luzer". Ona će se u prvom kolu sastati sa rumunskom teniserkom Ankom Todini jer je zauzela mesto Elizabete Koćareto koja se povukla zbog virusne infekcije.

Uz malo sreće, Srbija je dobila izrazito lepu uvertiru za najprestižniji turnir na travnatoj podlozi. Podsećamo, pred nama su takođe i Olimpijske igre u Parizu koje predstavljaju primarni cilj srpskog tenisera. U svojoj karijeri, Novaku jedino nedostaje zlatno odličje sa najveće sportske manifestacije u svetu, kako bi kompletirao zbirku i onako već prepune vitrine.