Novak Đoković

Novak Đoković u ponedeljak "lomi" u vezi Vimbldona: Srbin na raskrsnici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 21:11
Novak Đoković, srpski teniser, u dilemi oko nastupa u Londonu Guliver
Novak Đoković, srpski teniser, u dilemi oko nastupa u Londonu

Novak Đoković počeo je da trenira, posle povrede i operacije kolena, ali nije još načisto da li je spreman za povratak takmičarskim mečevima ili će biti prinuđen da preskoči Vimbdlon (1 - 14. jul).

A, prema saznanjima "Gazete delo sporta" definitivno će preseći u ponedeljak, odnsno saopšititi organizatorima i javnosti da li će biit deo omiljenog mu Grend slema ili gledati druge kako jurišaju na trofej, koji je on osvajao sedam puta.

Svega ovog ne bi bilo da mu nije stradao meniskus tokom dugih mečeva u sitne sate na nedavnom Rolan Garosu, što ga je nateralo na odustajanje od odbrane trona u Parizu, možda i da češće igra turnire ove sezone i duže ostaje na njima.

 

 

Kako bilo, njegov izostanak bi umanjio draž i neizvesnost najvećeg takmičenja na travi, u konkurenciji muškog singla, dok bi u suprotnom najbolji teniser sveta svih vremena probati da ponovi uspeh iz 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. godine. Proše sezone mu je Karlos Alkaraz skinuo krunu u finalu.

U slučaju da izabere nastup to će učiniti kao drugi nosilac turnira, jer je u međuvremenu pao sa vrha ATP liste, na čijem čelu je bio rekordan broj nedelja u istoriji "belog sporta". 

Đoković se do sada nije oglašavao povodom turnirskih nastupa u daljem toku sezone, ali smo putem Olimpijskog komiteta Srbije saznali da će definitivno biti član našeg tima na Igrama u Parizu, ovog leta. 

 

 

t