Novak Đoković

Čekajući snimanje magnetnom rezonancom: Đoković danas bez treninga u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2024 12:25
Novak Đoković, srpski teniser, neće danas izlaziti na teren u Bulonjskoj šumi Guliver/AP Photo/Jean-Francois Badias
Novak Đoković, srpski teniser, neće danas izlaziti na teren u Bulonjskoj šumi

Da su okolnosti drugačije, a Novak Đoković potpuno zdrav i svež, branilac titule na Rolan Garosu danas bi sigurno izašao na teren "Filip Šatrijea" i odradio uobičajeni trening uoči novog meča, ovako je izabrao da pauzira. I pre svega odradi snimanje povređenog kolena magnetnom rezonancom, jer od tih rezultata zavisi da li će sutra igrati sa Kasperom Rudom ili će odustati od borbe za polufinale Grend slema na šljaci.

U međuvremenu će na sve načine, sa svojim saradnicima zaduženim za taj deo posla, gledati da resetuje telo preumorno od dva meča od (ukupno) devet sati trajanja, odnosno pomogne svojoj bolnoj nozi. Znajući njegov šampionski mentalitet i glad za trofejima, naročito najveće bodovne težine, daće sve od sebe u toj misiji, ali u sto vreme mora da se sačuva za dalje bitke.

Svestan, ipak, da rizik nekada može biti veći od dobitka. Sezona je tek na polovini, a Đoković ima još dva turnira serije 2.000 fore da pojača svoj rekord kada je u pitanju taj broj titule (24), a tu su i gotovo izvesno njegove poslenje Olimpijske igre u Parizu, gde bi da osvoji toliko željenu zlatnu medalju. I želja da sačuva zdravlje, pre svega. 

Elam, ceo teniski svet ali i ljubitelji sporta širom planete čekaju vesti iz tabora najboljeg tenisera sveta svih vremena, jer nije isto s njim i bez njega u završnici takmičenja. Voleli ga ili ne voleli, svi moraju da ga poštuju, posebno kada se dva puta u samo nekoliko dana vrati iz "mrtvih" i pošalje kući već viđene pobednike s druge strane mreže. 

Lorenco Muzeti i Francisko Serundolo imali su ga u "šaci", ali će do kraja karijeri sanjati trenutke kada im se G.O.A.T. izmigoljio i uzleteo do pobede. A samo na Grend slemovima ih ima ni manje ni više nego 370, kao niko drugi u istoriji "belog sporta".