Novak Đoković

Natčovek Novak oborio još jedan rekord Federera, pa priznao "Ne znam kako sam pobedio"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 21:15
Novak Đoković, srpski teniser, na neverovatan način ostao na Rolan Garosu Guliver/AP Photo/Jean-Francois Badias
Novak Đoković, srpski teniser, na neverovatan način ostao na Rolan Garosu

Ljubiteljima tenisa odavno ponestaju reči za opisivanje onoga što Novak Đoković radi na teniskim terenima, jer uvek izvuče nekog keca iz rukava i taman kada svi pomisle da su videli sva njegova čuda šokira planetu još neverovatnijim podvizima! Kao današnjim plasmanom u četvrtfinale Rolan Garosa, jer se u pet setova borio sa žilavim Franciskom Serundolom, bolom u kolenu i vlažnom šljakom, odnosno rizikom od pogoršanja povrede.

S tim što je ovog puta i on ostao zatečen herojskim preokretom i dobijenom rundom u borbi za četvrti Grend slem trofej na šljaci u karijri koja će se prepričavati ne decenijama nego vekovima. Jer, ostaje večita inspiracija za fajt do zadnje kapi znoja, krvi i suza. 

"Još jednom ću pričati na francuskom, jer ste to zaslužili. Danas još jednom veliko, veliko hvala. Kao na prethodnom meču, pobeda je vaša. Vaša je pobeda, zato što sam na prošlom meču isto gubio od Muzetija sa 1:2, bilo je 2:2 u 4. setu, energije su se promenile, dali ste mi energiju i večeras", odgovarajući na pitanje novinara osvajač 24 Grend slema obratio se ljudima na tribinama, pre svega brojnim Srbima. 

 

 

I kada se činilo da je "gotov", najbolji teniser sveta svih vremena našao je svetlo na kraju tunela i hrabro koračajući za njim stigao do 370. pobede na turnirima serije 2.000, tj. jedne više od dosadašnjeg rekordera u toj koloni i svog večitog rivala - penzinosanog Rodžera Federera. 

"Hvala, šta mogu da kažem. Ovo je možda bio meč gde sam mogao da izgubim, bio sam na par poena, čestitke Serundolu na tome kako je igrao. Naterao me je da bude teško. Kako sam našao put do pobede, ne znam. Jedino objašnjenje ste - vi!", opet je ponovio Novak.