Novak Đoković

Đoković u "vreme ručka" protiv Serundola za četvrtfinale Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 08:18
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Novak Đoković

Započeo je Novak Đoković 428. nedelju na čelu ATP tura, ali danas će posle meča sa Argentincem Fransiskom Serundolom u osmini finala(oko 16.00) biti jasnije u kakvoj će formi prvi reket sveta dočekati finiš Rolan Garosa

Đoković danas igra treći po redu u dnevnom programuna stadionu "Filip Šatrije", pošto se prethodno završe mečevi dva susreta ženskog singla, a to su Jelena Ribakina – Jelina Svitolina, pa Arina Sabalenka – Ema Navaro.

Đoković je imao pravi maraton sa Italijanom Lorencom Musetijem koji je posle više od četiri sata rešio u svoju korist 3:2. Sigurno da će srpski as pokušati u svom rpvom duelu protiv Argentinca da skrati vreme provedeno na terenu jer ga potencijalno u četvrtfinalu očekuju Tejlor Fric ili Kasper Rud.

 

 

Argentinac Serundolo je oduševljen što će prvi put u karijeri uporedi svoje znanje i veštine sa genijalnim osvajačem rekordnih 24 Grend slem titule, bez obzira na to kako bude prošao protiv najvećeg sina "belog sporta". 

"Pričamo o najboljem teniseru sveta. Nikada nismo igrali, biće to prava premija za mene. Dobio sam šansu da igram protiv najboljeg na svetu, pitanje je da li ću još neku dobiti u budućnosti. Verujem u sebe, želim da vidim kako je igrati protiv najuspešnijeg na planeti", rekao je  Argentinac.

Danas se u muškoj konkurenciji u osmini finala Rolan Garosa sastaju još: De Minaur - Medvedev i Zverev - Rune. Kod žena će igrati: Avenisjan - Paolini, Svitolina - Ribakina, Navaro - Sabalaneka i Graševa - Andreeva.