Novak Đoković

Žreb za Vimbldon: Novak odbranu krune kreće od Argentinca Kačina, sa Alkarazom može da igra tek u finalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2023 12:08
Žreb za Vimbldon: Novak odbranu krune kreće od Argentinca Kačina, sa Alkarazom može da igra tek u finalu Guliver

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na startu najprestižnijeg svetskog turnira, Vimbldona igraće protiv Argentinca Pedra Kačina koji je 67. na ATP listi, odlučeno je žrebom u Londonu.

Aktuelni drugi teniser sveta i osvajač 23. Gren slem titule postavljen je za drugog nosioca na turniru, dok je prvi nosilac Španac Karlos Alkaraza koji će borbu ta trofej započeti protiv Žoemija Šardija, a lider na ATP listi i Novak, kao branilac trofeja od prošle godine bi mogli da se sastanu tek u finalu.

U Đokovićevoj polovini žreba nalaze se Kasper Rud, Andrej Rubljov i Janik Sinera, a s druge strane kostura, uz Karlosa Alkaraza, za mesto u finalu će se boriti Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Holgar Rune.

Filip Krajinović će takmičenje otvoriti protiv Kanađanina Feliksa Ože Alijasima, dok će Miomir Kecmanović odmeriti snage sa Argentincem Dijegom Švarcmanom. Protivnik Hamada Međedovića u prvom kolu biće Australijanac Kristofer O'Konel, Dušan Lajović će na prvom koraku igrati protiv nemačkog tenisera Jana Čoinskog koji je dobio vajldkard, dok će Laslo Đer igrati sa francuskim teniserom Maksimom Kresijem.

Srpska teniserka Natalija Stevanović u prvom kolu Vimbldona za protivnicu je dobila Petru Kvitovu.