ATP

Hamad Međedović ekspresno do glavnog žreba turnira u Bratislavi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 17:12
Hamad Međedović MN Press
Hamad Međedović

Sjajan uspeh Hamada Međedovića u Bratislavi. Srpski teniser preskočio je i poslednju prepreku u kvalifikacijama na čelendžeru u Slovačkoj, pošto je u dva seta savladao Kazahstanca Denisa Jevsejeva, plasiravši se danas u glavni žreb turnira - 6:2, 6:4.

Momak iz Novog Pazara koji je i pre duela sa Kazastancem slovio za velikog favorita, opravdao je tu ulogu danas u potpunosti i bez većih problema upisao pobedu nad 220. igračem ATP liste, dok će tokom nedelje u Slovačkoj pokušati da se domogne treće titule u karijeri (osvojio dva čelendžera do sada).

Čak četiri puta Hamad je oduzimao servis rivala, da bi mu za nešto više od sat vremena dopustio da osvoji čitavih šest gemova. I to mahom na svoje greške, budući da ga servis nije najbolje služio iza osnovne linije.

Čelendžer u Bratislavi iz kategorije 125, igra se na tvrdoj podlozi u dvorani, a nagradni fond turnira iznosi nešto manje od 150.000 evra.

Hamad Međedović trenutno je 158 igrač sveta i do sada je osvojio dva čelendžera u karijeri. Najpre turnir u Mauthauzenu sredinom maja prošle godine, a onda i turnir u Majorci početkom septembra iste godine na akademiji čuvenog Rafaela Nadala.