ATP

Dijego Forlan ulazi u svet profesionalnog tenisa: Prva ljubav zaborava nema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2024 19:21
Dijego Forlan, nekada vrsni fudbaler, počinje s profesionalnim igranjem tenisa Guliver/Photo by Kunal Patil Hindustan Times
Dijego Forlan, nekada vrsni fudbaler, počinje s profesionalnim igranjem tenisa

Urugvajska fudbalska legenda Dijego Forlan zadnju profesionalnu utakmicu odigrao je pre više od šest godina, ali još se aktivno bavi sportom. Tako što se vratio tenisu, sportu kojim se bavio paralelno s fudbalom do 16. godine, kada je prelomio u korist veće lopte.  

Do sada u konkurenciji veterana, a sada će priču dići na viši nivo i priključiti se profesionalnim "reketašima". Sledećeg meseca učestvovaće na Čelendžeru u Montevideu i to u konkurenciji parova, s Argentincem Federikom Korijom, trenutno 101. igračem sveta u singlu i 407. u tandemskom tenisu. 

 

 

Organizatori turnira primetili su da Forlan reket drži levom rukom, iako je kao fudbaler bio poznat po sjajnom udarcu desnom nogom, dok je njegov budući "parnjak" na celu avanturu uskliknuo "Par godine!" na društvenim mrežama. 

U bogatoj karijeri Forlan je ostao najpoznatiji po fantastičnim igrama na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj Republici, kada su Urugvajci zauzeli četvrto mesto, a on kao petostruki strelac poneo MVP epitet. 

Uz 112 nastupa i 36 pogotka za Urugvaj, Forlan je ostavio traga u Mančester junajtedu, Viljarealu, Atletiku iz Madrida i Interu. Najdublji u dresu "jorgandžija", gde je od 2007. do 2011. u 198 utakmica postigao 96 golova.