ATP

Đoković se posle meča obratio Nadalu: Ne napuštaj tenis, čoveče, ostani sa nama!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 20:37
Novak Đoković, najbolji srpski teniser Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković, najbolji srpski teniser

Iako su vodli veliku borbu tokom minulih godina, Rafael Nadal i Novak Đoković uvek su se međusobno uvažavali. Najveći rivali večeras su odigrali poslednji zvanični meč. Slavio je srpski teniser, ali pobeda u ovom meču nije imala posebnu važnost. 

 

 

Ipak, Novak Đoković je na kraju meča uputio molbu Rafaelu Nadalu, da povuče odluku o penzionisanju i ostane na teniskom terenu. 

"Mogao bih da pričam celo veče, ali mislim da Rafa treba da priča umesto mene. Bila je čast, kao što sam ti rekao i na mreži. Veoma je emotivan dan i momenat. Igrali smo toliko mečeva tokom svih godina. Ne napuštaj tenis, čoveče, ostani sa nama. Završio bih sa zahvalnicom u ime celog teniskog sveta za ono što si učinio za nas", rekao je Novak Đoković.

 

 

Još jednom se Đoković zahvalio Nadalu za sve što je uradio u svetu tenisa, a zatim se osvrnuo na njihovo rivalstvo na ATP turu.

"Ne znam gde bih počeo. Vratiću se na prvi meč koji smo igrali 2005. godine, ja mislim. Ko bi rekao da ćemo stajati ovde skoro 20 godina kasnije i da ćemo odigrati toliko mečeva. Neverovatan sportista, neverovatan čovek. Rivalstvo je bilo sjajno, a nadam se da ćemo imati prilike da sednemo negde na plažu i uz piće se osvrnuti na život i pričati o nečemu drugom. Znam koliko se porodica žrtvovala i koliko se žrtvuje za uspeh profesionalnog tenisera, vi zaslužujete takođe čestitke", zaključio je Đoković.