ATP

Bile su mi potrebne tri godine da shvatim kako mogu da ih dobijem: Đoković pričao o rivalstvu sa Federerom i Nadalom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 10:26
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer na Lejver kupu Guliver
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer na Lejver kupu

Rivalstvo koje su izgradili Novak Đoković i Rafael Nadal jedno je od najvećih, ne samo u tenisu, već u svetu sporta uopšte, a njih dvojica će od 16.30 časova prirediti još jedan spektakl navijačima širom sveta.

U pitanju je meč za treće mesto na egzibicionom turniru "Slem šest kraljeva" u Saudijskoj Arabiji, a pre tog susreta najboji teniser u istoriji je pričao o rivalstvu sa Špancem, ali i Rodžerom Federerom.

"Rodžer i Rafa su stariji od mene, oni su vladali tenisom kada sam se ja pojavio. Mnogi su govorili da tu nema mesta za trećeg, ali ja sam želeo da se umešam u vrh. Tri godine sam bio u njihovoj senci, a onda sam naučio kako da ih pobedim. Verovao sam u sebe, vredno trenriao, a rivalstvo sa njima me je izgradilo i pomoglo mi da budem još bolji", rekao je Đoković.

Rekorder po broju osvojenih Grend slem titula je pričao i to tome kako mu je osvajanje Dejvis kupa sa Srbijom 2010. godine takođe pomoglo da bude bolji.

"Iskoristio sam taj trenutak, bio sam u naletu i kada smo osvojili 'salataru' dobio sam nevođenu energiju. To mi je dalo krila i samopouzdanje. Generalno, naučio sam kako da se borim i dobili smo rivalstvo koje je obeležilo jednu epohu sporta. Sa Rafom sam odigrao 60, sa Rodžerom preko 50 mečeva i to će se pamtiti zauvek. Čak i oni koji ne vole tenis su pratili naše mečeve", istako je Đoković i dodao:

"Njih dvojicu sam u pojediim trenucima života viđao češće nego majku. Istina je da nikada nismo bili bliski prijatelji u smislu da smo se družili van terena, ali smo uvek imali sjajan odnos. Zaista sam ponosan na sve to što smo imali".