ATP

Rafael Nadal: Nostalgično je igrati ponovo protiv Noleta!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 14:00
Rafael Nadal i Novak Đoković Guliver
Rafael Nadal i Novak Đoković

Verovatno poslednji put u kraijeri Rafael Nadal odigraće meč protiv Novaka Đokovića. Ovaj duel zakazan je za sutra na egzibiciji "Šest kraljeva" u Rijadu, a nekada veliki rivali "belog sporta" boriće se za treće mesto posle poraza od tenisera nadolazeće generacije Sinera i Alkaraza. 

 

 

Podsetimo Osvajač 22 grend slem titule objavio je prošle sedmice da će završiti karijeru posle nastupa za reprezentaciju Španije na finalu Dejvis kupa, koje se održava od 19. do 24. novembra u Malagi, a na kome neće biti .

"Emotivno, sigurno je da ću biti spreman. Fizički i u smislu nivoa igre, ostaje mi mesec dana da se pripremim. Pokušaću da budem u dobroj formi kako bih pomogao ekipi da pobedi. Ako ne budem bio spreman za singl, prvi ću to da kažem. Budite sto odsto uvereni da neću biti na terenu ako ne budem mislio da mogu da pobedim taj meč", rekao je Rafael Nadal. 

 

 

Nadal se potom osvrnuo i na taj poslednji meč sa Đokovićem.

"Nostalgično je ponovo igrati protiv Đokovića. Odigrali smo mnogo mečeva i biće zabavno ponovo igrati jedan protiv drugoga. Nadam se da možemo da priredimo dobru predstavu i dobar nivo zabave", uz osmeh je rekao Nadal. 

Nadal i Đoković igrali su 60 mečeva. Španac je pobedio 29 puta, dok je srpski teniser poslednji put slavio na OI u Parizu ove godine.