ATP

Još jedna velika pobeda Kecmanovića u Stokholmu: Neka se spremi Đereov "dželat"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 19:17
Miomir Kecmanović Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake
Miomir Kecmanović

Miomir Kecmanović nastavio je da pruža odlične partije na ATP turniru u Stokholmu, gde se danas plasirao u četvrtfinalne takmičenja posle pobede nad Nikolasom Đarijem. Srbin je savladao 34. igrača sveta rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 7:6) upisavši tako u Švedskoj još jednu pobedu protiv bolje rangiranog tenisera nakon Kamerona Norija.

Miomir Kecmanović je trenutno 55. igrač ATP liste.

Nakon izjednačene borbe u dva uvodna seta, pobednik meča tražio se u taj-brejku, odlučujućeg trećeg seta. Prethodno je Čileanac poveo 3:1 u tom delu meča, da bi Kecmanović u šestom gemu (3:3) došao do izjednačenja. Oba tenisera su zatim bila sigurna na svojim servisima, pa je susret otišao u taj-brejk, a tamo je srećnije ruke ipak bio više momak iz Srbije.

Kecmanović je od starta nametnio svoj ritam i pravim rešenjima iza osnovne linije najpre poveo 4:0, da bi u nastavku iskoristio drugu meč loptu (7:2) za plasman u četvrtfinale. Tamo će se sastati sa Tomijem Polom, koji je prethodno bio bolji od Lasla Đerea u dva seta.

Biće to njihov šesti okršaj, a rezultat u međusobnim duelima je 4:1 za Srbina.

"Nadam se da ću igrati dobro, videćemo šta će se dešavati na terenu. Ako nastavim da igram dobro, nadam se najboljem. Dobio sam ga već, znam ga jako dobro. Prijatelji smo, dobro se poznajemo, biće to još jedan veoma dobar meč", rekao je Kecmanović uoči meča sa Polom.

Američki teniser je trenutno 13. teniser ATP liste, koji je osvojio dve titule ove sezone uz 41:17 odnos u pobedama za sada.