ATP

Morao sam da napredujem uz Đokovića: Budući penzioner Nadal priznaje uticaj Srbina na njegovu karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 13:19
Rafael Nadal i Novak Đoković, na jednom od Australijan opena Guliver
Rafael Nadal i Novak Đoković, na jednom od Australijan opena

Dok je sveta i veka, teniski sport će pamtiti "sveto reketaško trojstvo" Novak Đoković - Rafael Nadal - Rodžer Federer, jer nikada pre nije viđeno toliko rivalstvo trojice fantastičnih tenisera. Em su dugo ostali na terenu, em su suvereno vladali turnirima, ostavljajući samo mrvice savremenicima. O tome je pričao i Nadal, pred egzibiciono takmičenje u Rijadu. 

Španski velikan, sa 22 Grend slem titule u blistavoj karijeri, nedavno je teška srca objavio da odlazi u igračku penziju, a sada je s medijima podelio proznanje koliko mu je značilo nadgornjavanje sa najvećim ikada - Đokovićem (24). 

"Igrali smo jedan protiv drugog toliko puta da ne moramo da ponavljamo. To je uvek bio veliki izazov, on je sjajan, veliki rival. On je igrač koji me je uvek gurao na najvišem nivou, da probijam granice. I mislim da obojica imamo taj isti osećaj, da smo, zajedno sa Rodžerom Federerom, gurali jedni druge i sami sebe stalno do novih nivoa. To su bili rivali toliko jaki da si jednostavno morao da napreduješ, napreduješ i još jednom napreduješ kako bi mogao da se takmičiš", rekao je Nadal za DAZN Sport.

Iz ATP tura prvo se povukao Federer (20), pre dve godine, jer ni Švajcarac više nije mogao da se nosi s povredama, ali ni sa sve mlađim, poletnijim i uspešnijim generacijama. 

"Odnos sa Federerom je bio specifičan, ali i sa Đokovićem imam veoma dobar odnos. To je način na koji pristupaš sportu. Mnogo je u životu važnijih stvari od tenisa. Na kraju, tenis je samo igra. Odnosi sa ljudima su više od toga", dodao je Nadal.

Španac će svoj poslednji meč odigrati na Finalnom turniru Dejvis kupa, od 19. do 24. novembra u svojoj zemlji, dok će na pomenutom "Kupu šest kraljeva" u Saudijskoj Arabiji nastupati u društvu Đokovića, Janika Sinera, Karlosa Alkaraza, Danila Medvedeva i Holgera Runea.