ATP

Poseban osećaj za mene: Italijan bezecovao prvo mesto ATP liste do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 14:40
Janik Siner u finalu mastersa u Šangaju Tanjug/Graham Hughes/The Canadian Press via AP
Janik Siner u finalu mastersa u Šangaju

Janik Siner pobedio je Tomaša Mahača u dva seta i plasirao se u finale Mastersa u Šangaju, gde će u nedelju čekati pobednika drugog polufinala, u kojem se sastaju Novak Đoković i Tejlor Fric.

Italijanski teniser time je obezbedio dovoljno bodova na ATP listi da kraj sezone dočeka na svetskom vrhu, što mu, kako i sam kaže Siner, mnogo znači na polju samopouzdanja.

"Morao sam da budem jako oprezanm, riternirao je agresivno i igrao veoma brzo. Morao sam da ostanem u svakom poenu. Bilo je jako neizvesno do samog kraja meča. Igrao sam najbolje što mogu, srećan sam zbog novog finala", rekao je Siner po završetku susreta.

Upitan je i posle meča gde se osećao najbolje kada je reč o Mastersima. Bio je najbolji u Majamiju i Sinsinatiju, a sada je u prilici da osvoji i treći turnir iz serije 1000.

"Teško je reći, osećam da sam u Majamiju igrao dobro. Te nedelje sam bio sjajan. U Sinsinatiju je bilo malo drugačije, zbog uslova, vetrovito je, teško je igrati tamo. To je bila psihološka nedelja. I ovde je, zato moram da ostanem miran. Neće svaki dan biti isti. Trudim se da odigram najbolje svaki naredni meč i da nađem rešenje. Nadam se da će to biti slučaj i sutra", poručio je Janik.
 

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)

 

 

Ovim trijumfom je osigurao po prvi put poziciju broj jedan i za kraj sezone.

"To je nešto o čemu sanjaš kao mlad. Poseban je osećaj kada to uspeš na kraju godine. Sutra me čeka važan meč, mnogo mi sve ovo znači, ali trudim se da se fokusiran na igranje turnira. Dosta ljudi će me gledati, porodica, prijatelji. Zahvalan sam na svemu svom timu", zaključio je najbolji teniser sveta.