ATP

Tejlor Fric čeka Đokovića ili Menšika u polufinalu: Gofan završio misiju u Šangaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 11:10
Tejlor Fric, američki teniser, ide na Đokovića ili Menšika u polufinalu Mastersa u Šangaju Tanjug/(AP Photo/Andy Wong
Tejlor Fric, američki teniser, ide na Đokovića ili Menšika u polufinalu Mastersa u Šangaju

Tejlor Fric prošao je ovog jutra, po srednjeevropskom vremenu, u polufinale Mastersa u Šangaju, pa sada čeka boljeg iz duela četvorostrukog šampiona pomenutog turnira, Novaka Đokovića i mlađanog Jakuba Menšika (12.30).

Amerikanac je do Top 4 došao preko Davida Gofana, za šta su mu bila potrebna dva seta i tačno 82 minuta "reketanja" sa Belgijancem - 6:3, 6:2. Prvi deo meča doneo je reviju brejkova.

 

 

Fric je na taj način poveo s 3:0, ali je i sam ostao bez jednog gema na svoj servis, da bi identičnim mini slavljem u šestom gemu prelomio prvi deo bitke i iskoračio ka set prednosti, do danas odličnog rivala.

U nastavku meča, potonji pobednik brejknuo je evropskog kolegu u trećem gemu, a u devetom imao tri meč lopte. Nije ih iskoristio, međutim bilo je samo pitanje trenutka kada će iskoristiti novu takvu priliku.

Lagano je finalista poslednjeg US Opena dobio poslednji gem i obezbedio ostanak u konkurenciji za titulu vrednu 1.000 ATP bodova. Prošle godine je i jedno i drugo pripalo Hubertu Hurkaču.