ATP

Đoković nastavlja pohod ka novoj kineskoj kruni: Protiv Menšika za Top 4 Mastersa u Šangaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 08:50
Novak Đoković, srpski teniser, igra s Mešikom za polufinale Mastersa u Šangaju Guliver/AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković, srpski teniser, igra s Mešikom za polufinale Mastersa u Šangaju

Novak Đoković ima četiri titule sa Mastersa u Šangaju, a da bi ostao u igri za novu krunu u pomenutom kineskom gradu najbolji teniser sveta svih vremena mora da opravda ulogu apsolutnog favorita u duelu s golobradim Jakubom Menšikom. U četvrtfinalu s početkom u 12.30 po srednjeevropskom vremenu.

Nije potrebno naglašavati, čak ni objašnjavati, da su svi parametri na strani 37-godišnjeg osvajača rekordna 24 Grend slema, ali Srbin nikada ništa ne prepušta slučaju, pa tako želi da bude pravi i protiv 19-godišnjaka iz Češke, u premijernom duelu sa 65. reketom sveta, kom se našao u više navrata tokom njegove kratke ATP karijere.

 

 

"Visok je, ima jak servis, ali uopšte dobru igru. Jako dobro se brani i kreće za nekog njegove visine. Njegov fizio ovde, Saša, radio je takođe sa mnom u mom teniskom centru, tako da imamo dosta povezanosti, Uvek sam verovao u njegov potencijal...", rekao je Đoković nakon svog jubilarnog 10. plasmana u Top osam ovog turnira serije 1.000, odnosno 95. takvog dostignuća na najjačim takmičenjima posle Rolan Garosa, US Opena, Vimbldona i Australijan Opena. 

Olimpijski šampion iz Pariza, ovog leta, još nema ATP titulu u tekućoj sezoni, a do meča s Menšikom došao je s tri pobede, tako što je svakog protivnika izbacio u dva seta, naročito zadovoljan izdanjem protiv Romana Safijuljina u poslednjoj rundi.

Novak Đoković je u Šangaju najbolji bio 2012, 2013, 2015. i 2018. godine, pa silno želi da prekine šampionski post. 

 

Cup tree provided by Sofascore