ATP

Rafael Nadal objavio kraj karijere: Odigraće još samo finalni turnir Dejvis kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 11:41
Rafael Nadal tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)
Rafael Nadal

Legendarni španski teniser Rafael Nadal saopštio je da završava profesioalnu karijeru!

Jedan od najboljih tenisera u istoriji je objavio vidoe poruku u kojoj je svojim navijačima otkrio da se više neće takmičiti, a zatim im se zahvalio na raznim svetskim jezicima.

On je objasnio da će odigrati još samo finalni turnir Dejvis kupa koji se od 19. do 24. novembra igra u Malagi, a da će potom i definitivno okonati karoiejru.

"Ovde sam kako bih vas obavestio da završavam profesionalnu karijeru. Realnost je da su iza mene neke teške godine, posebno poslednje dve. Ovo je naravno teška odluka, za koju mi je bilo potrebno određeno vreme da je donesem. Ali, u životu sve ima početak i kraj i mislim da je ovo pravo vreme da završim karijeru koja je bila dugačka i mnogo uspešnija nego što sam ikada mogao da zamislim", poručio je osvajač 22 Grend slem titule.

 

Španac je tokom karijere osvojio 92 titule, od kojih su 22 na Grend slemovima. Takođe je osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama, i to u pojedinačnoj i u dublu, kao i pet Dejvis kupova.

Smatra se jednim od najboljih tenisera ikada, a karakterisali su ga velika borbenost i veoma snažni udarci koji su protivnicima stvarali velike probleme.