ATP

Rišar Gaske najavio odlazak u penziju: Povlači se nakon Rolan Garosa sledeće godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 10:33
Rišar Gaske na Serbia Openu MN Press
Rišar Gaske na Serbia Openu

Francuski teniser Rišar Gaske najavio je da planira da igračku karijeru završi naredne godine nakon učešće na Rolan Garosu, što znači da će se ovim sportom baviti još manje od godinu dana.

Trenutno 133. igrač na ATP listi je naveo da je vreme da se povuče, budući da sa 38 godina nema više šta da pruži tenisu, a i sve teže podnosi napore koje bavljenje ovim sportom iziskuje.

"Mislim da je to najbolje vreme za mene. Turnir je veličanstven, a mi Francuzi imamo sreću što možemo da završimo karijere na tako neverovatnom mestu", rekao je Gaske za francuski sportski list Ekip i dodao:

 

 

"Nikada nisam mislio da ću toliko dugo da igram, pošto sam rano počeo da se bavim tenisom. Ideja o završetku karijere postala je realna ovog leta kada sam video da se borim da se vratim među 100 najboljih tenisera sveta. Dao sam sve od sebe. Igrao sam puno, odigrao sam toliko mečeva... Počeo sam da igram tenis sa tri godine. Jednostavno ne mogu dalje, jer nemam više šta da dam tenisu."

Gaske je u karijeri osvojio 16 trofeja u pojedinačnoj konkurenciji, a poslednji u januaru 2023. u Oklendu. On je najbolji plasman u karijeri imao u julu 2007. kada je bio sedmi teniser sveta.

Rolan Garos će naredne godine biti održan od 25. maja do 8. juna, a nakon tog turnira francuski teniser će se posvetiti trenesrkom poslu.