ATP

Oduvek sam verovao u njegov potencijal: Đoković pun hvale za svog mladog rivala iz Češke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 18:47
Novak Đoković, srpski teniser, ceni kvalitete mladog Jakuba Menšika Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Novak Đoković, srpski teniser, ceni kvalitete mladog Jakuba Menšika

Novak Đoković, mimo svoje prakse, pohvalio je javno samog sebe za igru u današnjoj pobedi nad Rusom Romanom Safijuljinom, ali sačuvao je komplimente i za rivala u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju, mladog Jakuba Menšika.

Najbolji teniser sveta svih vremena, s nikada zabeležene 24 Grend slem titule u karijeri i gomilom istorijskih rekorda, nije nikada igrao protiv 19-godišnjaka iz Češke, ali ga ne uzima zdravo za gotovo u borbi za jubilarnu 100. ATP krunu.

"Imali smo u prošlosti nekoliko puta po nedelju dana treninga u Beogradu, dolazio je da igra na Srbija openu, na šljaci. Pratio sam njegov razvoj, stavljao mu se na raspolaganje kako bih mu pomogao savetima, kako njemu, tako i njegovim roditeljima, oni su sjajni ljudi. Uzbuđen sam što mu ide tako dobro. Oduvek sam verovao da ima potencijala da bude jedan od vrhunskih svetskih igrača. On radi na tome u ovom trenutku", rekao je danas 37 godina star Srbin. 

 

 

Đoković savršeno dobro zna šta su aduti 65. reketa sveta u ovom trenutku, koji je do okršaja sa svojim idolom stigao preko veterana Grigora Dimitrova, pobedom od 2:1 u setovima. 

"Visok je, ima jak servis, ali uopšte dobru igru. Jako dobro se brani i kreće za nekog njegove visine. Njegov fizio ovde, Saša, radio je takođe sa mnom u mom teniskom centru, tako da imamo dosta povezanosti", zaključio je Đoković, uoči 95. učešća u Top osam fazi turnira ATP serije 1.000, od toga rekordnog 10. u Šangaju.