ATP

David Gofan ispratio Zvereva sa Mastersa u Šangaju: Belgijanac dobio rovovsku borbu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 17:23
David Gofan, belgijski teniser, bolji od Aleksandra Zvereva u Šangaju Tanjug/(AP Photo/Andy Wong
David Gofan, belgijski teniser, bolji od Aleksandra Zvereva u Šangaju

Zaključena je lista četvrtfinalista Mastersa u Šangaju, od pre nekoliko minuta duža za ime Davida Gofana. Belgijanac je u meču za Top osam savladao Aleksandra Zvereva, nastavivši s dobrim partijama na Dalekom istoku - 2:0 (6:4, 7:5).

Nije Nemac jeftino "prodao kožu", ali nije imao ni potrebnu mirnoću i pravi izbor udaraca kada su se lomio duel u trajanju od bezmalo dva puna sata. U prvom se tu, na ATP listi slabije rangirani, Gofan napravio je brejkove u trećem i 7. gemu, pa je rivalo odizimanje gema na tuđ servis bilo nedovoljno za produžetak borbe.

U drugom se vodila još žešća borba, ponovo je 66. reket sveta pre trećeplasiranog u svetskom singl poretku najpre stigao do brejka, za 2:1, a kako je to učinio u 11. Zverev je džaba "krečio" brejkom za 4:4. 

Za mesto u polufinalu Gofan će igraće protiv Amerikanca Tejlora Frica, koji je razbio Holgera Runea 6:1, 6:2. Dalje su prošli još naš Novak Đoković, Španac Karlos Alkaraz, Rus Danil Medvedev, Čeh Jakub Menšik, njegov zemljak Tomaš Mahač i Italijan Janik Siner.