ATP

Rutinska pobeda Novaka Đokovića: Kaboli preslab za najboljeg ikada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 13:42
Novak Đoković Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju nakon što je u dva seta bio bolji od italijajnskog predstavnika Fabija Kabolija - 2:0 (6:1, 6:2).

Bilo je ovo mnogo bolje izdanje najboljeg tenisera svih vremena nego ono u drugom kolu ovog turnira, kada je posle mnogo muke i velike borbe bio bolji od Amerikanca Aleksa Mikelsona 7.6, 7:6.

Nole je ovoga puta bio daleko sigurniji na prijemu, raznovrsniji u napadu i mnogo pokretljiviji od protivnika, te mu 30. teniser na ATP listi nije pravio previše problema,

Đoković je već nakon uvodnih 10 minuta tenisa imao brejk prednosti i sigurno vođstvo od 3:0, a kada Novak tako otvori meč postaje prava mašina koja melje protivnika što je na svojoj koži i osetio juniorski šampion Rolan Garosa u dubl konkurenciji.

Istina, pokazao je Italijan nešto malo živosti pri rezultati 4:1 u prvom setu, ali kada je propustio neooliko šansi da osvoji taj gem potpuno je "potonuo" i uvodni set je završen za nepunih pola sata igre.

Drugi set doneo je bolju igru Kabolija, ne samo zato što je osvojio više gemova nego u prvih poal sata igre, već zbog toga što je bio energičniji, udarao je loptice znažnije, a bio je bolji i prilikom prijema servisa.

Međutim, čak ni raspoložen Flavio nije mogao da parira Novaku do kraja, pa je već u petom gemu osztao bez svog servisa, a samim tim je i po+itanje pobendika praktično bilo završeno. 

Đoković će naredni meč igrati sutra od 12.30 časova, a rival će mu biti Romana Safjulin, koji je pobedio Tijafoa sa 2:1.