ATP

Miomir Kecmanović: Drago mi je što smo opet u Svetskoj grupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2024 21:45
Miomir Kecmanović MN Press
Miomir Kecmanović

Teniser Miomir Kecmanović izjavio je danas u Beogradu da je zadovoljan što je Srbija uspela da izbori ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Srbija je pobedila Grčku ukupnim rezultatom 3:1 u duelu Dejvis kupa Svetske grupe jedan.

Srpski teniser Dušan Lajović je danas zbog povrede meč Grku Demetrisu Azoidesu pri rezultatu 6:1, 2:3.

"Video sam Lajovića, eno ga u svlačionici, ne znam da li je ozbiljno ili nije. Videćemo šta će biti", rekao je Kecmanović na konferenciji za medije.

Srbiji je ranije danas treći, odlučujući poen doneo dubl Novak Đoković/Hamad Međedović, koji je pobedio Grke Petrosa Cicipasa i Aristotelisa Tanosa 6:3, 3:6, 6:3.

"Bilo je jako velika tenzija u drugom setu za mene koji sam gledao, svaka čast na borbi momcima, na dobroj igri na kraju. Drago mi je da smo opet u Svetskoj grupi, da nastavimo gde smo stali", dodao je Kecmanović.

On je najavio da veruje u dobre rezultate do kraja sezone.

"Igraću Peking i Šangaj i par turnira u Evropi. To je to od mene za ovu sezonu. Mislim da sam okej, sad opet ide beton, nadam se da ću uspeti jako da završim ovu godinu", istakao je srpski teniser.

Kecmanović je rekao da ponekad igra dubl na turnirima.

"Pokušavam da koliko mogo doprinesem. Nedostaje nam neko ko se time bavi i nadam se da će neko da se pojavi da nam barem malo olakša", rekao je srpski teniser.

Srpski teniser Filip Krajinović je danas i zvanično završio igračku karijeru.

"Danas je bilo malo lakše jer smo već imali naš oproštaj u Njujorku. Posle smo imali večeru, tad je bilo baš emotivno i teško je prihvatiti da neće biti više tu sa nama, pogotovo za mene jer sam uz njega odrastao i uvek je bio tu. Nadam se da je njemu prijalo da oseti ovo i da ga publika lepo isprati na kraju", zaključio je Kecmanović.